HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Fejünkhöz méretezik a kerékpáros sisakot

ferenck 2020.07.14. 08:00

A londoni HEXR a kerékpározáshoz hordott, személyre szabott sisakok úttörő gyártója új appal állt elő. Az app a 3D nyomtatással készülő fejvédő egyedivé alakításában segít, viselője kényelmét növeli.

A nyomtatás az ipari 3DP-ben vezető szerepet játszó EOS gépein történik, míg a tömeges egyedivé alakításához, a munkafolyamat kvázi automatizálásához a Siemens Digital Enterprise megoldását, lényegében egy additív gyártóüzem digitális mását használják. A tervrajzok optimalizálásában, a gyártófolyamat finomhangolásában egyaránt segít.

Az app segítségével leegyszerűsíthetjük a rendelést. Mihelyst leadtuk az igényünket, a HEXR 48 órán belül küld egy próbasapkát. Azt felöltjük, és otthonunk kényelmében az alkalmazás kiterjesztett valóság (Augmented Reality, AR) rendszere segítségével pontos fejszkennelést végzünk. Az egész nem tart tovább 5 percnél.

3dnyomtatas_sisak.jpg

A szkenneléssel megszerzett adatok alapján a HEXR elkezdi a gyártást. A nyomtatáshoz teljes mértékben növényi alapú poliamidot használ. A méhsejt-szerű belső szerkezet printelését követően, azt feketére festik, és ellenőrzik a darab szerkezeti integritását, minőségét.

A sisak többi része, a külső „héj” és a szíjak szintén személyre, viselője fejformájára szabottak. Kérhetjük, hogy valamit véssenek rá, majd kiválaszthatjuk a számunkra megfelelő színt.

Az EOS a tanácsadás mellett kifejezetten örül, hogy a printeléshez a gépeiket használják. Elmondták, hogy folyamatosan bővülő partneri körük, például a Siemens és az Arkema mellett egyre több flexibilisebb üzleti modellel működő, a HEXR-hez hasonló vállalattal dolgoznak együtt.

A személyre szabás mellett a 3D nyomtatás másik komoly előnye, hogy a tesztek során kiderült: ezek a sisakok 26 százalékkal kevésbe kockázatosak, mint a hagyományos technikával készültek. Ennyivel kevesebb a sérülés.         

Címkék: kerékpár EOS Siemens

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4016001060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása