HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomatok távtervezése és távgyártása

ferenck 2020.06.25. 08:00

Cseppet sem egyértelmű, hogy a 3D nyomtatási szolgáltatások eredményesen működnek elosztott csapatok között, távmunkában.

A távmunkát nem kifejezetten termékfejlesztő és gyártócégeknek találták ki, a koronavírus-járvány viszont átírta a korábbi gyakorlatot, és nagyon úgy tűnik, hogy az abszolút személyes találkozásokon alapuló folyamatok a résztvevők fizikai jelenléte nélkül is megoldhatók, működnek.

Elsősorban hatékony együttműködési platformok kellenek hozzá.

Az elmúlt hónapokban több webinárra került sor 3DP műhelyekben, és az eddigi tapasztalatok pozitívak. A Trek Bicycle vezetősége például virtuálisan elemzett terveket, és elmondásuk alapján ugyanolyan volt, mintha valódi biciklit vizsgáltak volna. El is döntötték, hogy még idén a prototípuskészítő csapatukban dolgozó mérnökök rendelkezésére bocsátanak 3D nyomtatókat, amelyekkel otthon kerékpár-részeket printelhetnek, felgyorsítva a termék-előállítási folyamatot.

3dnyomtats_makeros.JPG

Tapasztalataikat tizenhárom pontban foglalták össze.

Egyes gyártási munkák otthonról is elvégezhetők – nyilván nem CNC-gépeken, viszont folyamatokat dolgozhatnak ki az ugyanazokon a gépeken készülő részekhez. Fontos, de nem sürgős munkákra összpontosíthatnak.

Itt az ideje ellátási láncunk újragondolásának – minden részhez két opciót igyekeztek meghatározni, ha esetleg az egyik nem működne, mindig legyen B-terv.

Annál jobb, minél többen nézik át a korai terveket, és ez nemcsak a munkacsapatunkra, hanem a beszállítókra és az ügyfelekre is vonatkozik. Ahány szem, annyi elképzelés.

Használjuk ki a számítási felhőben lévő hatékonyságnövelő lehetőségeket, programokat stb.

„Távirányított” csapatok globálisabb perspektívából látják a termékfejlesztési folyamatokat, például az Egyesült Államok nyugati és keleti partján is másként viszonyulnak a kerékpárokhoz stb.

Jobb, ha a szokásosnál sokkal többet kommunikálunk, az online megbeszéléseken pedig hatékonyabb, ha kamerába nézés helyett felállunk és mászkálunk, és az időbeosztásunkat sem árt újragondolni. A munkatársainkkal és ügyfeleinkkel folytatott megbeszélésekhez pedig a szokásosnál is több empátia kell. Közben próbáljunk szociálisak maradni, olyanokkal is beszélgessünk el, akikkel nem szoktunk minden nap. Hatékonyságunk egyébként távolból is mérhető. Az alkalmazottak nagyra értékelik az átlátható vezetőséget, készítsünk például heti videókat az az egész cégről, pontosan magyarázzuk el mindenkinek, hogy éppen mi történik, hogyan fogunk reagálni rá.

Az online munkának szintén nagyon fontos eleme, hogy határozzuk meg a munka és az otthoni élet közti határokat.

Címkék: hatékonyság munkavégzés felhőszámítások

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9015913362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása