HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Életnagyságú Homer Simpson

ferenck 2020.05.06. 08:00

Az ausztrál Coleman Csoport és a nagyméretű 3D nyomtatás-szolgáltatásokat nyújtó szintén ausztrál Mammoth 3D egészen különleges kezdeményezésbe vágta közös fejszéjét: nem akárkiről, hanem magáról Homer Simpsonról készítettek életnagyságú háromdimenziós nyomatot!

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a méretes modellt csak szórakozásból és szórakozásra, vagy más céllal is nyomtatták, azt viszont igen, hogy kvázi tökéletesre sikerült.

3dnyomtatas_homer.jpg

A mostani vészterhes időkben, amikor az otthonülés és a social distancing lett a norma, valamint a home-office utáni/közbeni sütés-főzés, sorozatnézés a legfőbb tevékenységek, nagyon sokan tekintik meg újra a legendás Simpson család összes évadját.

Nekik (is) pluszöröm, hogy a sorozat emblematikus figurája, a már most halhatatlan Homer immáron 3D nyomatként is létezik. Az izraeli Massivit 3D 1450x1110x1800 milliméter munkaterületű 1800 Pro gépén készült darab ráadásul elég élethű (már amennyire Homer az), és emberméretű is.

3dnyomtatas_homer0.jpg

Több lyukacsos, üreges darabból printelték, amelyeket habbal töltöttek meg. Ezt követően homokkal beszórták, bevonatot készítettek rá, majd az eredetihez hűen kifestették. A részletekre is ügyeltek, mert az igazira még abban is hasonlít, hogy jobb kezében fánkot (donutot) tart, azt falatozza jóízűen. Szinte, halljuk is a jó Homert.

Az izraeli Massivit 3D nyomtatógyártó nagyméretű rendszerei a hirdető- és reklámiparban, feliratok gyártásánál népszerű. A gép sokat segít, hogy kreatív vállalatok valóban eleresszék a fantáziájukat.

Egyik legfőbb partnerük a kellékekben és vizuális effektusokban utazó új-zélandi Weta Workshop olyan filmeknél dolgozott, mint például a Gyűrűk ura vagy a Ghost in the Shell. Ennél a ténynél azonban fontosabb, hogy új ötleteik megvalósításához nagyméretű 3D nyomtatókkal kezdtek el dolgozni. Így kerültek kapcsolatba a Massivit 3D-vel.

Címkék: rajzfilm Ausztrália

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1715645180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása