HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Printelt adapter 3M légzésvédő maszkokhoz

ferenck 2020.04.14. 08:00

Egy lengyel fejlesztő, Przemyslaw Stachura nyomtatott adaptert tervezett DAR szűrőkhöz, amellyel 3M maszkok személyes védőfelszereléssé alakíthatók át. A szabadon letölthető modellre Lengyelország és más országok mentősei egyaránt felfigyeltek.

Le szeretnék tesztelni, majd használnák is.

Azért van szükség ilyen adapterek gyártására, mert hiány van a 3M maszkokkal kompatibilis és hitelesített szűrőkből. Mentők biztonságát miatt gyorsan kellett valamilyen működő megoldást találni, hogy védelmet nyújtson a potenciálisan fertőzött személyekkel kapcsolatba kerülő egészségügyi dolgozókkal.

3dnyomtatas_adapter.jpeg

Stachura online listát készített az adaptert kereső és gyártó személyek és cégek számára.

A mentősök főként fertőző betegségek elleni szűrőkkel felszerelt, általános maszkokat hordanak. A szűrőket ugyanazok a maszkgyártók készítik, munka közben speciális irányelvek szerint járnak el.

A jelenlegi helyzetben a szűrők vagy hiánycikké váltak, vagy nagyon megdrágultak, míg a maszkok általában beszerezhetők. A szellőztetők beszívó és kieresztő kapuihoz használt DAR szűrők viszont még kaphatók.

Lukasz Jackowiak, varsói mentős állt elő az ötlettel, hogy a beszerezhető maszkokat a szintén beszerezhető DAR szűrőkkel összekapcsoló speciális adapterre lenne szükség.

„Hallotta, hogy Olaszországban sok hiányzó orvosi műszert, műszer-alkatrészt 3D nyomtatással készítettek el. Ezért keresett fel. Mindössze néhány óra alatt megterveztük és sikeresen kinyomtattuk a modellt” – magyarázza Stachura.

Mivel az átlagmaszkok nem védik eléggé a mentősöket a koronavírus ellen, létfontosságú, hogy a maszk tökéletesen tapadjon az arcra. Az újat két napig használták, semmiféle probléma nem merült fel vele, egyelőre viszont nem tudni, hány napig viselhető.

Megvizsgálták, hogy az adapter akadályozza-e a levegő mozgását, nehéz-e rajta keresztül lélegezni. A mentősökön végzett tesztek sikeresnek bizonyultak, Jackowiak teljes csapata hordja is már az új adapterrel működő maszkot.

Címkék: orvosi maszk koronavírus

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8115565418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása