HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott karantén

ferenck 2020.04.07. 08:00

A kínai Winsun a 3D épületnyomtatás egyik élharcosa, úttörő – és monumentális – projektjeikkel az utóbbi években nem egyszer ejtették ámulatba a világot.

2014-ben szenzációszámba ment, amikor Sanghajban a vállalat készítette el a világ első nyomtatott házait.

A kelet-kínai Csiangszu városában az ő „faluk”, több mint 500 méteres printelt faburkolat védi a folyópartot. Nyomtatott buszmegálló és illemhely szintén kapcsolódik a cég nevéhez.

3dnyomtatas_kinaikaranten.png

Már 2016-ban elmondták, hogy egy 9,5x40x6 méteres ház nem egész egy nap leforgása alatt 5 ezer dollárért felépíthető 3D nyomtatótechnológiával. A speciális alkatrészek a cég műhelyeiben készülnek, azokat teherautók szállítják a helyszínre.

A világ több más 3DP nagyvállalatához hasonlóan, természetesen a sanghaji székhelyű Winsun is igyekszik kivenni a részét a koronavírus elleni küzdelemből.

A járvány kiindulási pontjában, a közép-kínai Hupej tartományban (székhelye Wuhan) a vállalat 15 karanténszobát nyomtatott a Xianning Központi Kórház számára.

Az epicentrumnak számító Wuhanon éppen csak kívül eső kórház komoly megpróbáltatásoknak volt kitéve az utóbbi hónapokban, és a járványra egyáltalán nem volt felkészülve. Az első hetekben a betegek számának exponenciális növekedésével hamar egyértelművé vált, hogy az ágyak hiánya az egyik legégetőbb és leggyorsabban megoldandó probléma.

A Winsun városi épületmaradékokból, felhasználásra nem került betonból készített alapokat, egy-egy személyre kialakított karanténszobákkal igyekszik enyhíteni az egészségügyi intézményre nehezedő nyomást. A szobák belsejét is megtervezték, mindegyikhez saját víz- és elektromosság-ellátással rendelkezik.

A gyártó elmondása alapján a printelt falak háromszor erősebbek, mint a hagyományos eljárással készült betonfalak.

Címkék: épületnyomtatás Kína koronavírus

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5615558274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása