HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatással segíti az orosz vasutakat a Siemens

ferenck 2020.03.31. 08:00

A Stratasys pótalkatrész-gyártással segítette a német és a brit vasútipart, most pedig, miután a Siemens növelte a cég 3DP technológiáiba fektetett összeget, az orosz vasutak kerülnek sorra.

Az ipari szintű Stratasys Fortus 450mc-t akárcsak az Egyesült Királyságban és Németországban, Oroszországban is pótalkatrészek készítéséhez fogják használni. A Siemens Mobility az orosz vonatcég RZD-nek készít újabb 13 szupergyors Velaro vonatot.

Természetesen Stratasys-gépeken (is).

A jelenlegi „flotta” 16 vonatból áll; a Siemens 30 évre kötött szerződést a járművek karbantartásáról, szervizeléséről. Ha elkészülnek, az RZD-nek 29 szélsebes vonatja lesz.

3dnyomtatas_siemens_4.jpg

A munkát két, Szentpéterváron és Moszkvában már telepített printeren végzik, lehetővé téve, hogy szükség esetén, a Siemens Mobility Oroszország csapata gyorsan és olcsón állítson elő pótalkatrészeket.

A munkával raktározási és más költségeken is spórolnak.

A Siemens Mobility Oroszország a következő 30 évben a vonatok 99 százalékos rendelkezésre állásával számol, amihez viszont a csapatnak hozzá kell férni a központosított adatbázison, online tárolt adatokhoz, máskülönben a hibás részeket nem tudják gyorsan kicserélni.

Azaz, tevékenységükkel a vonatok kihasználtságát is biztosítják.

A 99 százalékos rendelkezésre állás hagyományos módszerekkel megvalósíthatatlan lenne. De mivel a Stratasys gépei mindig a rendelkezésükre fognak állni, a házon belüli olcsó gyártással kivitelezhető.

Az orosz vasúti vállalat a sikeres németországi projekteket látva döntött a Siemens és a Stratasys mellett. (Holott az ottani rendelkezésre állás „csak” 95 százalék.)

A Fortus 450mc adottságai garantálják, hogy a printelt részek a mostoha orosz időjárásnak is ellenállnak. A Stratasys számára kulcsfontosságú, hogy a gépein készült nyomatok tartósak legyenek, amihez megfelelő minősített anyagokat is szolgáltat.

Címkék: vasút Siemens Stratasys

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4815513118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása