HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Szoftver optimalizálja a nyomatot

ferenck 2020.03.23. 14:00

A 2017-ben alapított, optimalizáló szoftvereket fejlesztő brit Additive Flow bemutatta az additív gyártásra kidolgozott FormFlow-t.

A multifunkcionális, fizika által meghatározott program rendeltetése, hogy megoldást találjon a 3DP munkamenet közben felmerülő problémákra. Többféle anyaghoz és folyamathoz alkalmazkodva, seregnyi alkalmazáshoz könnyíti meg a hatékony és fenntartható tervezést.

A termékfejlesztés és a gyártási alkalmazások – az egész AM (additive manufacturing) folyamat – optimalizálásával nagyon sok idő és pénz takarítható meg.

additive-flow-launch3dnyomtatas_optimalizalas.jpeg

Ebben segít a FormFlow.

A nyomat geometriájából, a folyamatparaméterekből és az anyagokból igyekszik algoritmusaival a legbonyolultabb feladatoknál is a maximumot kihozni.

Alkalmazkodik a változatos anyagtulajdonságokhoz, a felhasználónak lehetővé teszi a termelékenység folyamatos megfigyelését, hogy lássa a különböző tervek pénzbeli és teljesítmény szerinti kimenetét.

A londoni startup elkötelezett a 3D nyomtatás mellett, vezetői a technológia széleskörű globális elterjedésében gondolkoznak. Az elfogadás egyik akadálya a digitális tervezés szakasza – tervezés, folyamat-szimuláció, anyagkiválasztás, többféle paraméter optimalizálása, részek lokalizálása. Erre (is) vannak hatékony opcióik.

Az Additive Flow a teljes digitális munkamenetre próbál átfogó (digitális) megoldást kínálni. Jelenleg több ipari vállalattal állnak kapcsolatban, projekteknél végeznek konzultációs munkát, szoftverük pedig még ebben az évben licenszelhető lesz.

Az Additive Flow természetesen nem az egyetlen cég az AM-et optimalizáló szoftverek piacán. A legendás belga Materialise Magics-e a fémnyomtatáshoz nyújt segítséget. A New Yorki LINK3D Gyártástervező Rendszere fejlett szimulációval támogatja az AM-et.

Címkék: szoftver optimalizáció

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7415501094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása