HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Hogyan készítsünk koronavírus-detektort?

ferenck 2020.03.02. 08:00

Mi köze a koronavírusnak a 3D nyomtatáshoz?

Leszámítva, hogy minden mindennel összefügg, nyilvánvalóan nem sok. Csupán annyi, hogy a betegég okozta pánikban folyamatosan keressük az eredményes védekezési módokat, például egészségügyi műszereket készítünk, és készítésükhöz 3D nyomtatókat is használunk.

3dnyomtatas_coronavirus.jpg

Egy maker, rLinte sajnálatosan aktuális darab, egy egyszerű, de hatékony „koronavírus-detektort” hozott létre, és osztotta meg online, hogy hogyan csináljunk mi is.

A részben motoros sisakra szerelt detektor digitális infravörös szenzorral méri az eszközzel szemben álló személy testhőmérsékletét.

3dnyomtatas_coronavirus0.jpg

Ha nincs semmi különös, és az illető nem lázas, a bal szem körüli részen zöld LED gyűrű jelzi, hogy minden rendben. Ha viszont a testhőmérséklet meghaladja a 38 Celsius-fokot, a gyűrű pirosba vált, figyelmeztetést ad le, jelezve, hogy az adott személy potenciális beteg, és sürgősen orvoshoz kell mennie, hogy meg lehessen állapítani, valóban megfertőzte a koronavírus, vagy sem.

A detektorhoz elektronikus részek – Arduino Uno, LED gyűrű, MP3 lejátszó, hangszóró, infravörös hőmérséklet-érzékelő, OLED kijelző stb. –, 3D nyomtató és lézervágó kellenek.

Elég hosszú a lista, összességében viszont, ha rendelkezünk hozzá mindennel, rLinte szerint még egy kezdőnek sem nehéz összebarkácsolnia a különleges eszközt. (Nehéznek talán nem nehéz, viszont költségesnek mindenképpen költséges.)

Azt a tényt azonban mindenképpen vegyük figyelembe, hogy a szerkezet egyáltalán nem tekinthető egészségügyi műszernek, semmiféle hivatalos laboratóriumi tesztet, vagy orvosi eszközt nem helyettesítünk vele, és még véletlenül se tekintsünk úgy rá.

A „barkácsolás”, maker-munkánk összességében egy digitális hőmérő elkészítésének szórakoztató módja.

Címkék: orvosi Maker kultúra koronavírus

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7115496604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása