HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Rendőrségi 3D szkenek a bíróságokon

ferenck 2020.02.27. 08:00

Bűnügyi helyszíneket közvetlenül a tettelkövetés után, immáron nemcsak rendőrségi szakértők láthatnak, hanem a digitális csúcstechnológiáknak, elsősorban a 3D szkennelésnek köszönhetően, egyre többen – bírák, esküdtek, közvélemény stb. – megismerkedhetnek velük.

A 3D technológiákat a rendőrség is előszeretettel alkalmazza, több esetben nyújtottak már komoly segítséget.

A Virginia állambeli Roanoke hatóságai is így gondolják, mert az eddig csak kevesek által látott emberölések, illetve súlyos balesetek helyszínei a Faro 3D szkenner jóvoltából digitálisan megmaradnak – ugyanolyan állapotban, mint a bűntény időpontjában, és a bíróságok is ugyanúgy fogják látni, mint a helyszínelők.

3dnyomtatas_police.jpg

„A bíróságra vihetjük és az ott tartózkodó összes személlyel megoszthatjuk a bűntény valódi helyszínét” – magyarázza büszkén Don Caldwell, Roanoke ügyésze.

A szkenner bizonyítékok, például vérfoltok, tárgyak, keréknyomok, jármű-pozíciók, roncsminták stb. rögzítésére képes, és rengeteget segít a dokumentálás felgyorsításában.

A település több törvényszéki nyomozója működtetheti, és digitálisan újraalkothat vele bűnügyi jeleneteket, színeken módosíthat, hagyományos fényképeket egészíthet ki szkenekkel.

„Jeleneteket dokumentálok. Úgy, ahogy találom őket. A 3D szkennerrel viszont esküdtet és/vagy bírót is elvihetek a helyszínre, amit aztán ugyanúgy látnak, ahogy én” – magyarázza Chris Levering törvényszéki nyomozó.    

 

Címkék: bűnüldözés 3D szkennelés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr515416824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása