HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Utófeldolgozás, másként

ferenck 2020.02.13. 08:00

A 3DP egyik legfontosabb folyamata a nyomatok printelést követő utófeldolgozása. A terület egyik specialistája – forradalmasítója –, a brit Additive Manufacturing Technologies (AMT) komoly befektetői támogatást kapott automatizált megoldása kereskedelmi forgalmazására.

„Újabb fontos lépés az AMT az anyag kiválasztásától az utolsó simításokig, mindent lefedő integrált digitális gyártórendszerre vonatkozó elképzelésének valóra váltása felé” – nyilatkozta Joseph Crabtree, a 2017-ben alapított cég vezérigazgatója, és hozzátette: szakterületükön világelsővé kívánnak válni, minél több ügyfelüket szeretnék segíteni munkafolyamataik gördülékenyebbé tételében.

A sheffieldi székhelyű vállalatnak Magyarországon is van gyártóüzeme, észak-amerikai központja pedig a texasi Austinban található.

3dnyomtatas_utofeldolgozas_1.jpg

Az utófeldolgozás automatizálása több szempontból fontos.

Egyrészt a manuális gyakorlat sokkal többe kerül. Aprólékos tisztító, fényező és más tevékenységekre van szükség, amelyek velejárója egy újabb szempont: az ember gyakrabban hibázik, mint egy automatizált rendszer. A gyorsaság szintén komoly érv az automatizálás mellett.

A Sheffieldi Egyetem Fejlett Additív Gyártás Központjában kidolgozott, majd szabadalmaztatott Határréteg Automatizált Simítási Technológiát (BLAST) először a 2018 szeptemberében beindított, több polimeralapú megoldással (porágyas fúzió, a HP multijet fúziója, nagysebességű szinterezés, FDM/FFF) kompatibilis PostPro3D rendszerrel szemléltették.

Azóta két másik rendszert, a PostPro3DColort és a PostPro3DMinit is bemutatták. Az előbbi egyetlen lépésben tesz simává és színez printelt részeket, a másik pedig az eredeti miniatürizált változata.

Az új befektetésekkel technológiáik eladását kívánják felgyorsítani, illetve el akarják készíteni a portalanítástól a felületek módosításáig és a színezésig az összes (eddig) manuálisan végzett utófeldolgozó lépést automatizáló Digitális Gyártórendszerük kereskedelmileg forgalmazható változatát.

Címkék: automatizálás utómunkálatok nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3515278622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása