HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Egyszerű és eredményes fémnyomtatás

ferenck 2020.01.16. 08:00

A 3DP világában ismert, Las Vegas székhelyű Additec és a spanyol Sicnova közös vállalkozása, a Meltio fémlerakó technológiával működő gépe megbízható, zavarmentes és hozzáférhető megoldást kínál a fémnyomtatást gyártási folyamataikba integrálni óhajtó vállalatoknak. (A technológia kidolgozásában a világelső acélgyártó ArcelorMittal is részt vett.)

Más megoldásokkal összevetve, szabadalmaztatott technikájuk több szempontból is előnyös. Használata egyszerű, a hardver kompakt (550x600x1400 mm), nincs szükség hozzá speciális üzemekre, infrastruktúrára. A technológia kulcsa, a többlézeres nyomtatófej fémdrótokkal is működik, azaz a gép működtetése teljesen tiszta, nincs veszteség, 100 százalékos az anyagfelhasználás.

3dnyomtatas_deposition.jpg

Fémdrót mellett fémporral és a kettő kombinációjával is funkcionál, ráadásul a területen elsőként, a váltáshoz nem kell fúvókát cserélni. A tipikusan hegesztésnél használt anyagokból (titánból, acélból, rézből, alumíniumból, Inconel szuperötvözetekből stb.) készülő részek teljesen tömörek.

A Meltio megoldásával az érdeklődő vállalatok olcsóbban hozzáférnek a 3D nyomtatáshoz. A hardver a jelenlegi piaci árak 50-75 százalékába kerül, míg az anyagköltség akár a mostani költségek tizedrésze is lehet. Ezek a számok arra utalnak, hogy a Meltio jócskán hozzájárulhat a közvetlen 3D fémnyomtatás tömeges elterjedéséhez.

3dnyomtatas_deposition0.jpg

A rendszer ráadásul 3DP moduljainak (Meltio Engine) köszönhetően bővíthető; CNC, robotikus és darurendszerekkel integrálható. Kisebb részektől többméteres darabokig, változatos nyomatok gyárthatók, hagyományos gépek hibrid rendszerekké alakíthatók vele, ami sok iparágbeli alkalmazást vetít előre.

A technológia többlézeres (három egyedi diódalézer) nyomtatófejjel működik, és a lézerek száma növelhető. A nyomtatásra argonkamrában kerül sor, a gázból csak kis mennyiségre van szükség. Az anyagok cseréje automatikus, néhány másodperces folyamat, nincs szennyeződés, a megoldás biztonságosabb, mint a porágyas fúzió. A rendszer aktív folyamatvezérléssel működik, a nyomat paramétereit szenzorikus visszajelzések alapján kezeli.

Az egyedi lézeres technikával hegesztéssel nehezen megmunkálható fémötvözetek is kezelhetők. A gép 3D nyomtatás mellett más alkalmazásokra szintén használható: burkolásra, hegesztésre, kikeményítésre, textúrázásra, csiszolásra, tisztításra.

Címkék: ipar innovátorok nyomtatóanyagok fémnyomtatás nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9815303778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása