HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Fémporok fejlesztésére összpontosít a világ egyik legnagyobb anyaggyártója

ferenck 2023.12.18. 08:00

A fémekkel foglalkozó svéd anyagfejlesztő-órás, a Sandvik a finn Tamperében piaci napot tartott szervezeti befektetőknek, elemzőknek és a pénzpiaci médiának. Bejelentették a cég additívgyártás-stratégiájának megváltoztatását: a Wolfram részlegen keresztül ezentúl elsősorban fémporokra fognak összpontosítani. A fém additívgyártás-szolgáltató BEAMIT-et is magában foglaló 3DP szolgáltatások üzletágat pedig felülvizsgálják.

A bejelentés következményeként a Sandvik Gyártási és Megmunkálási Megoldások részlegéhez tartozó Additív Gyártás csoport a Gyártási Megoldásoktól a Megmunkálási Megoldásokhoz kerül. Ide tartozik a cég által 2009-ben felvásárolt osztrák Wolfram is (a Sandvik akkor és azóta is sokat foglalkozik a wolframmal).

3dnyomtatas_sandwick.jpg

Az Additív Gyártás és a Wolfram pordivízió összeolvad, és együtt alkotják majd új és sokoldalú Por Megoldások csapatot.

A Wolfram az ausztriai St. Martinban wolframkarbidot gyártó és finomító üzemet működtet, ahol egy vegyi részleg a wolfram újrahasznosítására specializálódott. A közeli Mittersillben bányájuk és ércfeldolgozó üzemük is van. A wolframiparban 1975 óta aktív vállalat wolframkarbidot és wolframos fémport kínál ügyfeleinek.

A Sandvik évtizedekig ügyfelük volt, a Wolfram wolframkarbidját többféle alkalmazásban hasznosították. Mivel a wolframkarbid a nehézfém elsődleges nyersanyaga, a cég felvásárlása hosszútávú stratégiai előny a Sandvik számára. Az akvizíció előtt az osztrák vállalatnak háromszáznál több alkalmazottja és 1800 millió svéd korona (közel 60000 millió forint) eladása volt.

A Sandvik közben a szoftverre és az általuk működtetett hardverekre szintén összpontosít, és a fémalapú additív gyártás szolgáltató olasz BEAMIT-be is befektetett. Utóbbi a brit 3T Additive Manufacturinget, egy szintén fémnyomtatásban érintett céget vásárolt fel.

A változások miatt 2025-re kb. 600 millió dollár bevételt terveznek, amelynek legnagyobb részét, hatvan százalékát a szoftverek termelhetik ki.  

Címkék: ipar nyomtatóanyagok fémnyomtatás nyomtatópor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5318270285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása