HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Fájlformátumok Bábelében

ferenck 2020.01.13. 08:00

Az additív gyártásban komoly kihívás a megfelelő fájlformátum megtalálása. A különböző szoftver-, hardver- és middleware elemek interoperabilitásának, gördülékeny és hatékony együttműködésének megvalósítása nem egyszerű feladat.

A 3D Manufacturing Format (3D gyártóformátum, 3MF) projektet pontosan ezért, fejlett 3DP fájlformátum fejlesztéséért találták ki. A formátumot a legváltozatosabb hátterű tervezők használhatják.

A 3MF ismert formátumokat (STL, OBJ, VRML) helyettesítve oldja meg az interoperabilitás problémáit. A mögötte álló, 2015-ban alakult konzorcium termékét olyan cégek, intézmények használják, mint a Materialise, a Microsoft, a 3D Systems, a Dassault Systèmes, az nTopology, a HP, a MyMiniFactory és az Autodesk.

3dnyomtatas_fajlformatum.jpg

A termék-életciklus kezelő (PLM) szoftverek, például az SAP Distributed, a Siemens NX vagy a 3DEXPERIENCE a távolról történő együttműködés, ötletek érthető és hatékony kommunikációja céljából több intuitív tulajdonságot integrálnak.

Az orosz CASEX startup fejlesztés alatt lévő CAD Exchanger termékcsomagja adatok hatékony, gördülékeny feldolgozásában segít, és viszi előrébb az additív gyártást.

A sanghaji VoxelDance szoftvercég által fejlesztett és a cég VoxelDance Additive adatelőkészítő programjába integrált Import Modul többféle 3DP fájlformátumot támogat: CLI, SLC, STL, 3MF, WaveFront OBJ Fájlok, 3DExperience, Pro/E/Cro Fájlok, Rhino Files, SolidWorks Fájlok, STEP Fájlok.

„A modul célja a CAD fájlok és a 3D printerek közötti szakadék áthidalása” – áll a cég sajtóközleményében.

A szoftver több (fixáló, editáló, elemző stb.) modullal igyekszik növelni a 3D nyomtatás hatékonyságát. Az import modul például a fájlformátumok 3DP-re történő kiterjesztésével próbálja könnyebbé tenni a tervezők tevékenységét, munkájukat még jobban beépíteni a teljes folyamatba.

Az integrált és felhasználóbarát platformon a fájlok STL formátummá konvertálhatók, hibák javíthatók ki, szerkeszthetünk, elemezhetünk, tervekről készíthetünk beszámolót.

Címkék: szoftver fájlformátum

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9315208172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása