HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Repülőtechnológia, gyors gyártás

ferenck 2019.12.04. 08:00

A kínai 3D nyomtatógyártó Farsoon Technologies Stuttgart-székhelyű európai leányvállalata, a Farsoon Europe együttműködési szerződést kötött a Rapid Manufacturing AG svájci műanyag-alapú 3DP szolgáltatóval. Közös munkájuk első lépése a Farsoon új – „repülő” – Flight technológiájának tesztelése.

A cél érdekében a Farsoon Flight-HT403P lézerszinterező gépét a Rapid Manufacturing üzemében installálták, ahol műanyag alkatrészek gyártásához tesztelik és optimalizálják.

3dnyomtatas_farsoon.jpg

A bizalom kölcsönös, Alain Stebler, a svájci cég vezérigazgatója szerint a Farsoon bő 25 éve magáért beszél; az együttműködéstől csúcsminőségre és vonzó árakra számít.

A kínai vállalat portfoliójában több műanyag- és fémnyomtató is szerepel. Mindegyik nyitott platform, azaz a felhasználók „haladó” paraméterekkel és kívülállók által fejlesztett anyagokkal is dolgozhatnak. Legújabb gépük, az FS301M fémnyomtató tervezésekor kifejezetten a felhasználói élmény növelése járt a mérnökök fejében.

3dnyomtatas_farsoon0.jpg

A februárban bemutatott, Szálas Fénytechnológiaként (Fiber Light Technology) is ismert Flight technológia műanyagok lézeres szinterezését hivatott hatékonyabbá tenni, a szabvány széndioxidos lézermegoldást rostos/szálas lézertechnikával helyettesíti. Az új módszerrel nő a lézerek élettartama és az energiaelnyelés, így pedig több anyag dolgozható fel a Farsoon rendszerein.

A lézerek nagyobb sűrűsége porok rövidebb idő alatti teljes szinterezését biztosítja, amellyel a technológia így megfelel a nagyszériás gyártás követelményeinek. A printelt műanyag-komponensek remek mechanikai és más tulajdonságokkal rendelkeznek.

Az első teszteket követően a Rapid Manufacturing ügyfeleinek már gyárt is alkatrészeket.

Címkék: polimer nyomtatók Kína fémnyomtatás nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3215246198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása