HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Műanyag Bank

ferenck 2019.11.13. 08:00

A 2013-ban alapított Műanyag Bank (Plastic Bank) mindenféle műanyag pénzre váltásával kíván szegény közösségeken segíteni. A hulladék-újrahasznosítás elterjesztésével és rentábilissá tételével, közösségi műanyag ökoszisztémájuk az óceánok megtisztítására, az ottani szemét feldolgozására ösztönöz.

Hatásuk túlmutat az óceánokon, a világ legszegényebb és a műanyag-szennyezéstől is leginkább sújtott régiói, országai, például Haiti vagy Kamerun számára kínálnak gazdasági lehetőséget.

3dnyomtatas_oceanplastic0.jpg

A Plastic Bank által hitelesített Social Plastic anyagra a gyűjtögetők a szervezet appján keresztül jutalompontokat kapnak. A blokklánc technológiát használó rendszer biztonságos pénzhasználatot garantál nekik. A „műanyag lábnyomukat” csökkenteni akaró személyek és cégek egyaránt kapnak gyűjtői krediteket.

A Plastic Bank partnerei között fogyasztói termékekkel foglalkozó kisebb vállalatok mellett megtaláljuk a polimeranyag-gyártás egyik óriását, a Henkelt is.

3dnyomtatas_oceanplastic.jpg

A „közösségi” műanyag jelenlegi összes alkalmazást fröccsöntéssel kivitelezik, de extrudáló technikákkal is próbálkoznak már. A 3DP ilyen szintű gyártásra még nem alkalmas, az arra kész additív gyártóeljárások hőre lágyuló műanyaggal dolgoznak. Egyelőre sokkal magasabb kategóriájú anyagokat használnak, mert ezekkel a technológiákkal még nem lehet újrahasznosított műanyagot feldolgozni.

A Henkel és a Plastic Bank partnersége hozzájárulhat az előbbi 2025-re belőtt céljaihoz: fenntartható forrásokból származó anyagok, 100 százalékos újrahasznosíthatóság, feldolgozhatóság, komposztálhatóság.

Az anyaggyártó a 3D nyomtatásban is érintett, például a Carbon Envision TEC és HP 3D nyomtatókhoz fejleszt porokat és műgyantaalapú matériákat. Előbb-utóbb a Plastic Bank „közösségi anyagának” tényleges termékek gyártásához való hasznosítására is kitalálnak valamilyen megoldást, amellyel a 3D nyomtatás fontos szerepet játszhat a műanyagalapú szemét feldolgozásában, a környezetszennyezés mérséklésében.

Címkék: környezetvédelem újrahasznosítás műanyag környezetbarát technológiák HP

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9215201994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása