HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Autóversenyzés, vitorlázás, szuperszonikus repülés

ferenck 2019.11.08. 08:00

A Stratasys bejelentette az autóversenyző, vitorlássport és szuperszonikus utazásokkal foglalkozó csoportok Teljesítmény Partneri Programját az additív gyártás jegyében. Az Indiana állambeli Speedway-ben csúcstalálkozót is tartanak, amelyen versenyelőnyökkel járó alkalmazásokat dolgoznak ki FDM technológiával.

„Mindannyian láttunk itt egy printelt sisakot, amott egy bicikliülést, de eddig még nem létezett az iparág szereplőit egyesítő, a 3DP nagyteljesítményű környezetekben történő használatát, fejlődését előrébb vivő, fókuszált együttműködő csoport. Eddig…” – nyilatkozta Pat Carey, a Stratasys stratégiai növekedésért felelős alelnöke.

3dnyomtatas_3dsystems_3.jpg

A következő 11 partnerről van szó: Andretti Autosports, Joe Gibbs Racing, McLaren Autosports, Arrow Schmidt Peterson Motorsports, American Magic, Jay Leno’s Garage, Kindigit Design, SEMA Garage, Team Penske, Don Schumacher Racing (DSR) és a Colorado állambeli légjármű-ipari Boom Supersonic.

A csúcs formális környezetet biztosít a partnerek együttműködésére, közösen alakíthatnak ki a nagyobb sebességet, jobb teljesítményt segítő megközelítéseket, változatos 3DP alkalmazásokkal készíthetnek szerszámokat, alkatrészeket, elmélyülhetnek a kompozitok, vagy éppen a lyukacsos, illetve a nagyon masszív anyagok, a Stratasys speciális, például szénrosttal megerősített nyomtatószálai világában.

3dnyomtatas_3dsystems0_1.jpg

A Boom Supersonic a 3D nyomtatás repülő hardverek területén történő alkalmazása jegyében bővítette a Stratasys-szel való együttműködést, a 3DP úttörő cég F900 printere mellett a Légjármű Belső Megoldások (AIS) csomagját is használja.

A Team Penske az F900-zal és a Fortus 380 mc Szénrost Kiadás (CFE) ipari nyomtatóval dolgozik. Az Arrow Schmidt Peterson Motorsport Fortus 450 mc-vel és F370-nel, azaz a Stratasys már korábban is kapcsolatban állt több érintett vállalattal. A technológiával a tervezési ciklus iterációit, a munkafolyamatokat és a végtermék-gyártást akarják felgyorsítani.

Vitorlásversenyek terén, a legendás és patinás New Yorki Yacht Klub is használja a Fortus 450 mc-t. Az ok egyértelmű: puhakönnyű részek gyors előállítása.

Carey szerint mindegyik csoport igyekszik maximálisan kihasználni az FDM technológia adta lehetőségeket, jól megismerni a 3DP kulcsalkalmazásait, és persze a lehető legjobb termékeket gyártani.

Címkék: repülő vitorlás autóverseny Stratasys

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3115193144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása