HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Szingapúrban mentőcsónak-tervező versenyt hirdettek

ferenck 2019.10.31. 08:00

A mérnöki-technológiai szolgáltatásokat nyújtó Lloyd’s Register (LR), a szingapúri Nemzeti Additív Gyártás Innováció Klaszter (NAMIC), az Autodesk és más cégek versenyt írtak ki teljes méretű nyomtatott mentőcsomag tervezésére.

A győztes 30 ezer szingapúri dollárt (kb. 6 millió 660 ezer forintot) nyer, a tervet két additív gyártómegoldással pontosítják és kivitelezik. A verseny hajóépítőknek és tervezőirodáknak egyaránt remek alkalom, a szervezők pedig elsősorban a 3D nyomtatás adta fejlesztői szabadságot kihasználó pályaműveket várnak.

3dnyomtatas_mentocsonak.jpg

A verseny autonóm szenzorokkal felszerelt mentőcsónak-építő háromrészes projekt első része. A győztes terven a szingapúri Nanyang Műszaki Egyetemen dolgoznak tovább, érzékelőket és navigációs rendszert ágyaznak bele.

A tervezési és az inkubációs szakaszt követően, a gyártást a nagyméretű fémnyomtatással foglalkozó ausztrál AML3D fogja vezetni. Ez a fázis az elképzelések szerint kb. egy évig tarthat. (Az LR additív gyártólétesítmény minősítését elsőként az ausztrál cégnek adta ki.)

A partnerek szerint a végeredmény világpremiernek fog számítani, mert teljes méretű mentőcsónakot senki nem nyomtatott még. A versenyszabályok között szerepel, hogy a csónaknak az életmentő berendezések, a tengeri életbiztonság és a szingapúri hajózás követelményeinek egyaránt meg kell felelnie.

A méreteket illetően, 3,8 méternél rövidebb, 8,5-nél hosszabb nem lehet. Minimum 4 óra folyamatos működést, másodpercenkénti 4,12 méter (8 csomó) sebességet és ötszemélyes ülőteret várnak el tőle. Mindezek mellett meghatározott (39-49 km/h és kisebb) szélerő mellett is működnie kell.

A versenyt a szingapúri Nemzeti Kutatási Alap (NRF) és a helyi tengerkikötői hatóság támogatja, a pályaművek leadási határideje 2020. március 31. Itt lehet jelentkezni rá.

Címkék: verseny hajó mentőcsónak Szingapúr

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2415182344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása