HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott homlokzat a Tiffany szingapúri reptéri shopjában

ferenck 2023.11.14. 08:00

Egyre népszerűbbé vált boltok, üzlethelyiségek, bemutatótermek és más hasonló rendeltetésű helyek dekoratív szerkezeteit additív gyártással készíteni.

A Dior luxusmárka a WASP közreműködésével környezetbarát pop-up store-t printelt, a rotterdami RAP stúdió pedig a népszerű amszterdami P.C. Hoofstraat bevásárlóutcában tervezett és nyomtatott homlokzatot egy luxusbolthoz.

3dnyomtatas_changi.jpg

Ezek a projektek nemcsak az optimalizált tervezés és a 3D nyomtatás által létrehozható külsők látványos példái, hanem az innováció egyre nagyobb szerepét is szépen szemléltetik: napjaink fontos kérdései, a fenntarthatóság növelése, a környezetbarát szempontok érvényesítése mind markánsabban fejeződnek ki bennük.

3D nyomtatás nélkül nem lenne lehetőség rá, mint ahogy a világ évek óta legjobb, minden legnek megválasztott repterén, a szingapúri Changin sem csillogna-villogna a Tiffany & Co. ikonikus luxusmárka shopja, printelt homlokzatával – az új homlokzat legalább annyira ikonikus, mint maga a brand.

3dnyomtatas_changi0.jpg

A reptér Piazza kertjében, a Jewel Changi közelében lévő bolt, egy, nem meglepő módon „fenntartható” szerkezet Moshe Safdie építész, az MVRDV kivitelező, a holland Aectual és az olasz BUROMILAN több mérnökének munkája. Additív gyártással, újrahasznosított anyagokból készült, amelyek jelzik a Tiffany elkötelezettségét a klímaválság elleni küzdelemben.

A korallok által ihletett tervrajz és a színvilág mindenki tekintetét a shopra vonzza.

Az MVRDV végig ügyelt a márka történetének és identitásának érvényesítésére, ezért is használták az annyira emblematikus elemeket, mint a Tiffany Kék. A korallzátony-mintázat az iránytű, a homlokzat organikus jellegének kulcsa. A kék több árnyalatával szembesülünk, a mélyebb tónusok a tengeri környezetet idézik fel.

Az üveg szitanyomott, a színátmenet a printelt design több elemében megismétlődik, a bejáratnál például az elülső világoskéktől a hátulsó sötétkékig tart az átmenet. A sarkoknál megfordul, irányt vált az árnyalat, az átmenet fokozatossága pedig 3D hatást kelt.

Az Aectual külön eljárást fejlesztett ki az ötven milliméter vékony, újrahasznosított műanyagokból, köztük horgászhálókból készült nyomatokhoz. Az anyag- és a technológiaválasztás egyrészt az óceánt idézik, másrészt a védelemhez is hozzájárulnak, mert tökéletesen megfelelnek a reptéri környezetek szigorú tűzbiztonsági szabványainak. A megfeleléshez a BUROMILAN mérnökei tengervízből készített speciális vegyi termékkel járultak hozzá.

Címkék: üveg dekoráció Szingapúr Tiffany

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7718243147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása