HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

2000 százalékkal gyorsabb lett egy ausztrál nyomtató

ferenck 2019.10.28. 08:00

Az Aurora Labs ausztrál fémnyomtató-gyártó bejelentette, hogy nem kevesebb, mint 2000 százalékkal növelte RMP1 (Rapid Manufacturing Technology) additív gyártórendszere sebességét.

A cég legutóbbi sebességtesztjén a gép napi 350 kiló nyomatot hozott létre. A tavalyi bevezetőteszthez képest óriási előrelépésről van szó, az RMP1 akkor ugyanis napi 15,88 kilót teljesített.

„Az eredmény kimagasló, és jelzi a fémnyomtató technológiánkban lévő potenciált. RMP1 gépünk kiváló részeket nyomtat a hagyományos gyártómódszerek akár hónapokig tartó munkájával ellentétben, néhány óra alatt. Printerünk technikai fejlődésével párhuzamosan, piaci tevékenységünk is egyre izgalmasabb” – nyilatkozta elégedetten David Budge ügyvezető igazgató.

3dnyomtatas_aurora_2.jpg

A vállalat 2018 elején jelentette be akár 1,5x1,5x2,5 méteres tárgyakat, az akkori rendszereknél százszor gyorsabban elkészítő, például a gépjármű- vagy a légi jármű-iparban tevékeny nagy csoportok igényeit kielégítő új, nagyméretű gépét.

A rendszer a közvetlen lézeres fémszinterezéshez (DMLS) hasonló saját technikát (Multi Concurrent Printing, MCP) használ. A folyamat során egyszerre több porréteget rak le, miközben a porkapuk mögötti területen több tér marad a printelésre.

A bétateszt nyári befejezésével a cég történetének új fejezete kezdődött, amit a sebességnövekedés (is) tökéletesen szemléltet. Az eredmények máris megfoghatóak, mert a céget nyár óta több meg nem nevezett potenciális ügyfél kereste meg, például az amerikai egészségügyi szektorból, két ipari csoport, egy globális acélgyártó, egy repülőgépgyártó, nemzetközi autógyártók.

Budge nem lepődött meg az érdeklődésen, amely egyértelműen jelzi, hogy az ipari és a gyártószektor tisztában van az RMP1 lehetőségeivel. Például pénzt takaríthatnak meg vele, csökkennek a raktározási költségek stb.

Címkék: nyomtatók Ausztrália fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2815173336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása