HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Egyre népszerűbb a HP fémnyomtatója

ferenck 2023.02.10. 08:00

A HP a 3D nyomtatóiparban polimeralapú gyártótechnológiáiról a legismertebb, és a számok magukért beszélnek: a Multi Jet Fusion (MJF) 2014-es bevezetése óta, az egészségügytől a légjármű-szektorig, több mint 170 millió nyomat készült a rendszerrel.

Az utóbbi években a Toyota és a SOLIZE autó cserealkatrészeket printelve, jelentősen csökkenti a kiadásokat és a gyártási időt. Kuriózumként, a vállalat rendszereit már olyan cég is használja, mint a kozmetika legendás nagyágyúja, a L’Oréal.

3dnyomtatas_hp_6.jpg

A HP azonban nem elégedett meg a polimeralapú 3D nyomtatásban betöltött szerepével, hanem régóta érdeklődik a fémnyomtatás iránt is. Jó ideje kapcsolatban áll gyártóóriásokkal, a szintén változatos szektorokban alkalmazható, binder jetting technológiájú Metal Jet S100 rendszere azonban csak tavaly mutatkozott be. (A géppel egyszerre mutattak be két rá fejlesztett anyagot is.)

A printerrel lehetőség nyílik végtermékek nagymennyiségű és költséghatékony gyártására. A költséghatékonyság nem kis mértékben az ipari szabvány MIM (Metal Injection Molding) anyagokkal való kompatibilitásával magyarázható. Összességében ezzel szüntethető meg a fémnyomtatás ipari közegben történő skálázhatóságának, méretezhetőségének a problémája, és válhat valóra a tömegtermelés.

A partnerek elégedettek, például a mezőgazdasági gépek piacát vezető John Deere környezetbarát, a termelékenységet növelő, hosszabb életciklusú traktorokat gyárt az S100-zal.

A HP legújabb partnere az energetikában és ipari automatizációban világelső Schneider Electric szakemberei csak jókat nyilatkoznak a fémnyomtató-rendszerről. Kiemelik, hogy a technológia ideális jobb minőségű és teljesítményű energia-szűrő berendezések gyártására.

Címkék: ipar nyomtatók HP fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr218042838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása