HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A 3D nyomtatás és a brit nemzetbiztonság

ferenck 2019.10.24. 08:00

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma új megközelítést dolgozott ki a mai csúcstechnológiák, köztük az additív gyártás (AM) és a mesterséges intelligencia nemzetbiztonságot erősítő felhasználásáról.

A nemrég publikált Védelemtechnológiai keret és Védelem-innovációs prioritások anyagokban a nyomtatható szenzorokat és a bionyomtatást nélkülözhetetlennek tartják emberek és platformok teljesítményére vonatkozó újfajta adatok gyűjtésében.

Ben Wallace védelmi miniszter szerint az iparággal a lehető leghatékonyabban és legeredményesebben kell együttműködniük, és az új megközelítés nemcsak a katonai, biztonsági előnyök megőrzésében, hanem számos munkahely teremtésében is segít.

3dnyomtatas_security.jpg

A védelmi program modernizálása három főcélból tevődik össze: a jelen kihívásainak kezeléséhez szükséges mobilizációból, a jövőbeni veszélyek kezeléséhez elengedhetetlen modernizációból és az intézmények innovatív szervezetté válásához nélkülözhetetlen átalakulásból. A kivitelezést, a katonai lehetőségek megváltoztatását hét „technológiacsaládban” látják.

A szenzorok és az érzékelőtechnológiák az egyik, velük lehet olcsón és csökkenő mérettartományban észlelni az egyre kifinomultabb jelzéseket. Ultravékony és nagyon kicsi, önmagukat megjavító és a környezethez, helyzethez alkalmazkodó, óhaj szerint (on-demand), új anyagokból nyomtatható eszközöké a jövő.

A fejlett anyagok szintén a hét technológiacsalád egyike. A nanotechnológia, a szintetikus biológia és az új molekuláris struktúrákkal rendelkező matériák, például a bioprinting is közéjük tartoznak.

A bioprinting nemcsak anyagtudományi és egészségügyi szempontból fontos, hanem azért is, mert feljavítja a katonák képességeit. Testrészek funkcionális alaktanának optimalizálásával jobb lesz a kognitív és a szenzorikus teljesítmény – hangsúlyozzák a két anyagban.

Más brit állami szervezetekhez hasonlóan, a védelmi minisztérium is támogatja (többek között) a nagy mennyiségű titán előállítását olcsóbbá tevő folyamatok kidolgozásával foglalkozó kezdeményezéseket.

A publikációkat követően, a hadsereg részéről többen elmondták róluk, hogy stratégiai útmutatóként szolgálnak, hatékonyan fogják alakítani a jövőbeni befektetéseiket.

Címkék: jövő biztonság szenzor bioprinting katonai alkalmazások

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8815066316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása