HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Beágyazott kondenzátorokat nyomtat a Nano Dimension

ferenck 2019.10.03. 08:00

Az elektronikai darabokra specializálódott izraeli Nano Dimension többrétegű áramköri lapkák nyomtatásával kezdte (printed circuit boards, PCBs), de ma már antennákat, kondenzátorokat, és legújabban átalakítókat is előállítanak a technológiával.

A cég elektronika-nyomtatáshoz használt, áramot nem vezető tintája februárban nyerte el a szabadalmi oltalmat. Most pedig beágyazott kondenzátorokról tettek bejelentést.

3dnyomtatas_nanodimension_1.jpg

Egy kondenzátor energiát és elektromos töltést tárol. Gyakran használják elektronikus szűrőként, hogy az alkalmazásokat megkímélje a nem kívánt frekvenciáktól, zajtól. Segít stabilizálni az áramkör energiaellátását.

Lényegük, hogy a cég által készített áramköri lapkák rétegeibe ágyazzák be őket. Egyetlen nyomtatási munkafolyamatban előállíthatók, amivel egyrészt teret spórolnak meg, másrészt nincs szükség összeszerelésre.

3dnyomtatas_nanodimension0.jpg

A kondenzátorokat hosszas teszteknek vetették alá, és működtek. Kiderült, hogy a munkafolyamat megismételhető, tehát az áramköri alkatrész gyártható.

A Nano Dimension összes nyomata a saját fejlesztésű DragonFly rendszeren készül. A printerrel egyedire kialakított („személyre szabott”) PCB-ket lehet nyomtatni. Kívánság szerint (on-demand) igényeknek is eleget tesznek, ráadásul már itt is van a DragonFly Pro frissítése, a – „következő evolúciós lépést” jelentő – DragonFly LDM (Lights-out Digital Manufacturing, ami lényegében az ember nélküli gyártást jelenti).

„A teszteken meggyőződtünk róla, hogy a géppel ügyfeleink kondenzátorok hagyományos kisszériás gyártásához hasonlóan végezhetik el az ismétlődő munkafolyamatot. A magasszintű pontosság mellett, elektronikus termékek gyártásánál a miniatürizáció és a hellyel való takarékoskodás a következőgenerációs termékeket megalapozó kulcstényezők” – magyarázza Amit Dror vezérigazgató.

A Nano Dimension technológiájával több gyártó és szervezet igyekszik kihasználni a PCB-k előnyeit. Különféle alkalmazásokban fogták munkára, printeltek már vele rádiófrekvenciás (RF) űrrendszert, dolgok internete (IoT) kommunikációs eszközöket intelligens otthonokhoz (smart home), változatos szenzortechnológiákat.

A cég kondenzátorai rádiófrekvenciás továbbító vonalakban, audióanyagok feldolgozásánál, rádiójelek fogadásánál, elektromos áramkörök beállításánál hasznosíthatók.

Címkék: jövő elektronika áramkör Nano Dimension

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2015092554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása