HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Hibátlanul megfigyelt nyomtatófolyamatok

ferenck 2019.09.12. 08:00

A 2013-ban alapított Admatec a kerámia fröccsöntés specialista Formatec Ceramics és a Holland Energiaközpont (ECN) kutatási projektjeként indult 2012 nyarán.

A kutatás alapján aztán kerámianyomtatási technikát dolgoztak ki, majd az évek során, kerámia mellett fémekkel is foglalkozó cég Admaflex nyomtatójával, szoftvereivel és szolgáltatásaival a terület egyik meghatározó szereplőjévé vált.

Legújabb fejlesztésük egy, a kerámia- és fémalapú additív gyártási folyamatokat monitorozó rendszer. A kép-, látásalapú megoldás a gyártás minden részletét figyeli, a felhasználóknak teljes dokumentációkat, valamint a darabok nyomon- és visszakövethetőségét garantálja.

3dnyomtatas_softbots.jpg

Az SLA (sztereolitográfiás) megközelítésű rendszert az Admaflex technológiához dolgozták ki. A szabadalmaztatott módszer kerámiás és fémes műgyanta fóliatekercset használó, kerámia- és fémkonfigurációban egyaránt működő 3D nyomtatása; sebessége anyagfüggő.

A könnyen telepíthető új eszközzel az Admatec a korábbinál is megbízhatóbbá és leellenőrizhetőbbé tette nyomtatótechnológiáját. Ez azért fontos lépés, mert ügyfelei közé olyan területek képviselői tartoznak, mint a légjármű-ipar, a biomedicina és a szépészeti szektor.

Azaz, ha valamelyik repülőgépgyártó hajszálpontosan látni akarja egy alkatrész „útját”, lehetőségében áll, végigkövetheti a gyártási folyamatot. Minden eddiginél jobban ellenőrizhet, rétegeket fedezhet fel, követheti a fóliatekercs tevékenységét, time-lapse videókat nézegethet.

„A kiegészítő logfájlok bizonyítékként szolgálnak a szigorú előírásokat támasztó biomedikális és légi ipari alkalmazásokhoz” – nyilatkozta Jaco Saurwalt, az Admatec mindennapi működéséért felelős vezető menedzser (COO).

A nyomtatásnál a rendszer a munkafolyamat leállítása nélkül képes azonosítani munka közben megrongálódott részeket. Például, ha a gép 180 darabot printel egyszerre, és az egyikkel probléma merül fel, megállapítja, melyik a hibás darab, miközben a többit is figyeli. A cég szerint hagyományosabb megközelítéssel több hibás termék készülne el, akár egy-egy teljes széria is.

Címkék: kerámia fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3315036536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása