HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új nyomtató az oktatásban

ferenck 2019.08.28. 08:00

Az oktatás a 3D nyomtatás egyik legígéretesebb, a következő generációkat a jelenné váló jövőre felkészítő alkalmazási területe, és természetesen egyre jelentősebb piaca is.

Ide kapcsolódik, hogy a kaliforniai Airwolf 3D elkezdte forgalmazni legújabb 3D printerét, az EVO szériához tartozó EVO R-t. Fejlesztésénél a megbízhatóság, a biztonság és a hatékonyság voltak a legfőbb szempontok. Nem véletlenül, mert a közel 5 ezer dolláros géppel a tervezői és a mérnöki szektor mellett, elsősorban az oktatást célozzák meg.

A veszélymentes használathoz a printerbe aktív és passzív biztonsági rendszert is integráltak, a mikrokontrollert és az érintőképernyőt pedig úgy dolgozták ki, hogy ne legyen gond túlmelegedésnél, és a gép azonnal lehűljön, ha nincs használatban.

3dnyomtatas_evo.jpg

A 4995 dolláros ár egyben azt is jelenti, hogy az EVO R a széria legolcsóbb darabja. Ennek ellenére majdnem ugyanazok a jellemzői, mint a másik két gépnek (a 7995 dolláros EVO, és a méretesebb, 11995 dolláros EVO 22): 7 inches érintőképernyő, aktív szénszűrő, 32 bites GENESIS mikrokontroller, magas hőmérsékleten is jól működik stb.

Egyedül a munkaterület mérete különbözik jelentősen, de ezzel együtt jó mechanikai tulajdonsággal rendelkező, masszív részek készíthetők vele.

Több beépített funkció és az intelligens vezérlőrész megkönnyíti a printer használatát.

„Ha szakmabeliek megfizethető, többanyagos, kettős extrudálásra alkalmas gépet akarnak, akkor az EVO R a megoldás. Elképzelésünk szerint, az Egyesült Államok oktatási intézményeinek több mint a felében lesz Airwolf printer. E célokat kielégítendő, a gépet otthoni tömegtermelésre finomhangoltuk” – magyarázza Erick Wolf társalapító-vezérigazgató.

A printert megvásárló iskolák oktatóinak kiegészítő tréningeket és ingyenes tanmenetet kínálnak.

Címkék: oktatás nyomtatók

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9715022194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása