HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Alumíniumötvözetek nyomtatása

ferenck 2019.08.15. 08:00

A SmarTech Analysis évek óta üzleti adatokkal és elemzésekkel látja el az additív gyártóipart. Printelhető nanoanyagoktól fémporokig, nyomtatott szemüvegektől olaj- és gázipari alkalmazásokig, a cég elemzései számos témakört lefednek.

Legutóbbi munkájuk az alumíniumötvözetekkel (és a 3DP gépjárműipari hasznosulásaival) foglalkozik.

3dnyomtatas_alaminium.jpg

Az első rész a piaci trendek alakulása és előrejelzés, valamint adatbázis az ötvözetek lehetőségeiről. Tavaly ezek az ötvözetek adták a nyomtatott fémek közel 10 százalékát, ami a szállításban is éreztette hatását – 43 százalékos növekedést generált.

A szerzők a fémnyomtatás gyorsan diverzifikálódó szegmenséről beszélnek. Állításuk a végfelhasználói ipar bevételein, a nyomtatótechnológia fogyasztásán, földrajzi régiókon és az anyagszállításon alapul.

Az alumínium a 3D nyomtatás szempontjából az egyik legnehezebben megmunkálható fémnek számított, ma viszont már az egyik legkeresettebb.

A mostanit megelőző utolsó tanulmányuk óta két fontos tendencia erősen befolyásolja a piacot.

Az első: az alumínium gyártóanyagok iránti kereslet átlépte a küszöbértéket, sokan következőgenerációs lehetőséget látnak benne. A z alumíniumnyomtatás lényegében utolérte a nikkel-, az acél- és a titánprintelést, ugyanakkora kereslet mutatkozik iránta.

Az alumíniumból nyomtatott alkatrészek jelentette kihívásokat abszolválandó, szakemberek állandóan új megoldásokban gondolkoznak. A szinterezés elérheti a kereskedelmi szintet, a belátható jövőben viszont változatlanul a porágyas fúzió (PBF) lesz a kitüntetett technológia, és a többi eljárás (fémlerakás, fém binder jetting) szintén dinamikusan fog fejlődni.

Az összes additív gyártásra fejlesztett alumíniumötvözet felhasználása állandóan nő, kereskedelmi forgalmazásuk egyre nagyobb mértékű, a belőlük készült darabok népszerűek.

Az előrejelzés alapján a trend folytatódik, és a következő öt évben a mainál is jelentősebb diverzifikáció várható.

Címkék: jövő aluminium fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr10015005218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása