HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Készül a 3D modellek Google-keresője

ferenck 2019.08.05. 08:00

A 2015-ben a szerteágazó érdeklődésű Paul Powers által alapított Cincinnati-székhelyű 3D modellelemző és szoftverfejlesztő cég, a „Fizikai DNS-t” (Physical DNA) rövidítő Physma bejelentette, hogy újabb kör kockázati tőkével támogatták meg, és a befektetésből tovább fejlesztik 3D modellekre kidolgozott keresőmotorjukat.

Powers a Heidelbergi Egyetemen jogot végzett, majd a Harvardon csillagászatot és asztrofizikát tanult, aztán vállalkozásba kezdett.

A Physma geometrikus kereső rendeltetése a CAD-tervek, a 3D nyomtatás és más gyártási módszerek hatékonyságának növelése. CAD- és PLM-programokkal együtt fut, a modelleket gépitanulás-algoritmusokkal elemzi, és azonosítja a digitális szerkezetek megegyező tulajdonságait.

3dnyomtatas_physna.jpg

Az eredmények nagyságrendekkel pontosabbak, és a kereső sokkal gyorsabb is a hasonló programoknál. Powers szerint azonban egyelőre csak kapirgálják a felszínt, mert az alaptechnológiában korlátlan lehetőségek rejlenek, és ezeket szeretnék mielőbb kiaknázni.

A felhasználó 3D fájl adatbázisán alapuló keresési eredmények a modellek közötti hasonlóságokat és különbségeket is tartalmazzák. Ezekkel az adatokkal lehetővé válik általános gyártási problémák azonosítása.

Physma másodpercek alatt többmillió modellt fut át, így a felhasználó könnyen lokalizálja azokat. A kereső azt is meg tudja állapítani, hogy a 3D fájlok megfelelnek-e a szabványoknak, elvárásoknak, ráadásul időbélyegzővel és más eljárásokkal a biztonságukra is ügyel.

Mindezek együtt tehetik, Mark Kvamme befektető szavaival élve, a „3D modellek Google-jává.” A Google kezdeteire jól emlékező üzletember hasonló szakmai potenciált látja benne.

A cég gyártó-, légjármű-, autó- és védelmi ipari, valamint energetikai, fogyasztói elektronikai partnerekkel működik együtt, köztük olyan nevekkel, mint a Siemens, a NASA, az Oracle, vagy a PTC. Mindegyik használja a geometrikus 3D modellkeresőt.

Címkék: kereső szoftver CAD

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3714992398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása