HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nagyfelbontású ékszerszkenner Ukrajnából

ferenck 2019.07.18. 08:00

Az apa és fiú, Leonyid és Denys Nazarenko által négy esztendeje alapított ukrán D3D-s tavaly sikeres Kickstarter-kampány eredményeként forgalmazta első desktop 3D szkennerét. A nagyon pontos gép hardverét és szoftverét szinte a semmiből építették fel.

A duó újabb közösségi finanszírozást célzó kampányba kezdett, ezúttal szintén desktop, LED-es ékszerszkennert fejlesztenek. Még nagyobb modellek esetében is rendkívül pontos retinafelbontást, valamint megfizethető árat ígérnek.

3dnyomtatas_ukranszkenner.jpg

A legtöbb 3D ékszerszkenner projektorokat és kamerákat használó kivetítős technológián alapul, és ezek az eszközök drágák, például 15 ezer dollárba kerülnek. A Nazarenkók olcsó LED-es projektorral működő gépe a Kickstarter-kampány támogatóinak 4 ezer dollár lesz.

A szkenner 3D nyomtatókhoz használt, egyenként megvásárolható darabokból áll. Csak a projektort, az állványt stb. kell külön, kis mennyiségben gyártani, de a fejlesztők eleve nem is gondolkoznak nagyszériában. Mindezeket a tényezőket figyelembe véve, a kivitelezési költségek nem túl vészesek.

3dnyomtatas_ukranszkenner0.jpg

A szkenner függőleges pontossága 0.010, a vízszintes pedig 0.015 milliméter. Ez a pontosság elegendő az ékszerek apró részleteinek felismeréséhez. Összességében a felbontás nagyságrendekkel nagyobb, mint a kivetítős szkennereknél. A szkennelési munkafolyamat maximum hét perc, és a fejlesztők el is ismerik, hogy gépük lassú, „az egyik leglassúbb a világon.” Lassúságát azzal is magyarázzák, hogy sokkal több adatot dolgoz fel, mint a kevésbé „kifinomult” szkennerek.

A 600x300x420 milliméteres gép kb. 10 kiló, Windowsos szoftvert, LED 945 lm-et használ, két USB 3.0 van rajta. Egyes elektronikai részeket kifejezetten a géphez fejlesztették.

A szkennelési folyamat teljesen automatizált, számítógép viszont kell hozzá, máskülönben nem lehetne automatizálni.

Címkék: ékszer Kickstarter 3D szkenner

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr114947566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása