HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új szilikonnyomtatót mutat be még ebben az évben a Wacker

ferenck 2019.07.10. 08:00

A szilikonnyomtatásban élenjáró német Wacker bejelentette, hogy új printert és anyagokat mutat be az október 16. és 23. között Düsseldorfban megrendezésre kerülő K 2019 vásáron.

A müncheni Wacker Chemie AG egyik leányvállalata, az ACEO 2016-ban prezentálta a világ első ipari 3D szilikonprinterét, két éve pedig többanyagos (multi-material) szilikon-nyomtató technológiáját. A cég folyamatosan fejleszt nyomtatóanyagokat, többanyagos szilikonváltozatokat, 2018-ban elektromosságot vezető szilikon-elasztomert hoztak létre.

Szilikonokat például aktuátorokhoz, szenzorokhoz, generátorokhoz, fűtőberendezésekhez, hideg plazmához és nyomtatott elektronikus cikkekhez használnak. A 3DP lehetővé teszi integrált funkciók egyetlen lépésben történő kivitelezését, más gyártótechnológiákkal megvalósíthatatlan komplex szerkezetek kidolgozását.

3dnyomtatas_wacker.jpg

A Wacker új 3D szilikonprintere, az ACEO Imagine Serie K2 szintén több anyagot fog használni, és új autókontroll technikával szerelik fel.

A gép maximum négy szilikonanyaggal képes egyszerre dolgozni. A nyomatok különféle színűek és keménységűek lehetnek, és segédanyagokat tartalmazó modellek szintén nyomtathatók.

Az új autókontroll a nyomtatási műveleteknél használt szilikonrétegeket méri, és hasonlítja össze a CAD modellben pontosan meghatározott célokkal. A program bármilyen eltérést észrevesz és kijavít, így a nyomat nagyon pontos lesz.

A gép és az elasztomer alkalmazására az orvosi, a gépjármű-, az elektronikai iparban egyaránt számíthatunk.    

„A műanyag és a gumitermékekkel szembeni követelmények drasztikusan nőttek az évek során, és egyes szabványanyagok képtelenek tartani a tempót. Ez az oka, hogy egyre több cég számol szilikon-elasztomerekkel. Bámulatos mechanikai és vegyi tulajdonságai miatt a szilikon nélkülözhetetlenné vált nehéz technikai problémák megoldásához, innovatív technológiák fejlesztéséhez és implementálásához” – nyilatkozta Christian Gimber, a Wacker szilikonos tervezéssel foglalkozó részlegének elnökhelyettese.

Címkék: szilikon nyomtatók innovátorok nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5614932564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása