HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Mumbai nemzetközi repülőtéren látható India legnagyobb nyomtatott szobra

ferenck 2019.06.14. 08:00

A londoni Nudes Architecture építészeti stúdió, az indiai Fracktal Works 3D nyomtatógyártó és a szintén indiai Folds Design Studios printelt szobrot állított fel az egykori Bombay, ma Mumbai nemzetközi repterén.

A közel 2,5 méter magas és 1,9 méter széles alkotást 61 FFF-technikával készült darabból szerelték össze és fel egy fémszerkezetre/oszlopra.

3dnyomtatas_india.jpg

A reptér kettes terminálján júliusig megtekinthető Jhada nevű szobor a szubkontinensen gyerekcipőben járó digitális gyártás léptékét és lehetőségeit hivatott szemléltetni.

„Furnérlemezek vágása vagy hagyományos anyagok, például fémek használata helyett inkább csúcstechnológiás tervezőeszközöket, anyagokat és 3D nyomtatást használtunk a más eljárásokkal egyébként megvalósíthatatlan szoborhoz” – magyarázza Krishna Murthy, a Folds Design Studios főépítésze.

3dnyomtatas_india0.jpg

A printeléshez a Julia széria néven ismert FFF-gépeket fejlesztő Fracktal Works több mint húsz ipari nyomtatóját használták. A részeket az utómunkálatok után állították egybe, szerelték rá az oszlopra, majd szállították a reptérre.

Hét nap alatt végeztek az egésszel, ilyen léptékű művészi installáció ilyen rövid idő alatt még nem készült el a szubkontinensen. A szobor a digitális gyártás lehetőségei mellett a közép-nyugat indiai Maharashtra állam növekedését és energiáit is jelképezi.

„Jhada oltalmazóként és mentorként jeleníti meg az államot” – nyilatkozta Murthy.

A Fracktal Works szerint a projekt India és a világ építészei számára egyaránt új mintát teremtett.

A Nudes Architecture korábbi munkáiban szintén használta már a 3D nyomtatótechnológiát.

Címkék: építészet szobrászat India

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6914888028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása