HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott ruhák egy New Yorki múzeum gálaestjén

ferenck 2019.05.10. 08:00

Néhány úttörő alkotó, közülük is elsősorban a holland Iris van Herpen jóvoltából divat és 3D nyomtatás egyre szorosabb szálakkal kapcsolódik egymáshoz. Rugalmassága miatt ma már több tervező használja a technológiát, és filmekben is láthatunk 3DP-vel készült jelmezekbe öltözött szereplőket.

A New Yorki Metropolitain Múzeum május 6-án tartott éves gáláján a House of Z divatmárkát jegyző Zac Posen amerikai tervező bújtatott printelt darabokba ismert személyeket, például Nina Dobrev kanadai színésznő Hamupipőke-témától ihletett, teljes egészében nyomtatott dresszben jelent meg. A tervezőt a GE Additive és a Protolabs segítette a kivitelezésben.

3dnyomtatas_divat1_1.jpg

„Mindig is 3D nyomtatással akartam dolgozni, hogy jobban kitoljam a művészet és a divat határait” – nyilatkozta Posen.

Darabjai egyedülállóra sikerültek, az összesnél érezhető, hogy kihasználta a lehetőségeket, és elképesztő mértani komplexitású különleges ruhákat sikerült terveznie.

3dnyomtatas_divat_1.jpg

Egyik kreációját, a 21 egyedi sziromból összeálló rózsaruhát Jourdan Dunn brit szupermodell viselte. A Protolabs a 3D Systems SLA nyomtatóit használta az átlagban közel fél kilós szirmok kivitelezéséhez. A fémkereteket a GE Additive Arcam EBM rendszerével kivitelezték. A szirmokból 3 sorozatot alakítottak ki, és minden egyes sor printelése kb. 100 óráig tartott.

Posen kollekciójának második darabja, a Dobrev által viselt „üveg slipper” nyomtatása és az utómunkálatok több mint 200 órát vettek igénybe.

3dnyomtatas_divat0.jpg

A modellek a divattervező kiegészítő darabjait is bemutatták.

Katie Holmes színésznő pálmalevelet formázó nyakláncát 56 óra hosszat, gyöngyházszerű bíborfestéket használva printelték. Egy másik színésznő, Julia Garner fejdíszét a HP Multi Jet Fusion (MJF) technológiájával egyetlen darabban nyomtatták ki.

Deepika Padukone indiai színész ruháját 408 nyomtatott és hímzett virágdísszel tették egyedivé. Mások, például Vito Schnabel öltönyének mandzsettagombjait alakították egyedire, majd színezték vörösre és aranyra 3DP megoldásokkal.

Címkék: divat GE HP 3D Systems

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3914816662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása