HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Itt az Artec Micro, az új szuperszkenner

ferenck 2019.05.08. 08:00

A Luxemburg-székhelyű, az Egyesült Államokban (Santa Clara) és Oroszországban (Moszkva) is irodával rendelkező Artec 3D szkennereivel és szoftvereivel vált világhírűvé. A cég termékeit és szolgáltatásait változatos területeken (gépészet, egészségügy, média, design, divat, biztonságtechnológiák, szórakoztatóipar, oktatás, műemlékvédelem stb.) használják.

Az Artec bejelentette legújabb ipari szkennerét, a méréstudományi (metrológiai) kritériumoknak maximálisan eleget tevő, automatizált és kompakt Artec Micro asztali gépet.

3dnyomtatas_artecmicro1.jpg

High-tech ikerkameráival, kék LED fényekkel szinkronizált kéttengelyes forgórendszerével jelenleg ez a vállalat legpontosabb, minimális kép (frame) mellett is tökéletes digitális másolatokat generáló szkennere. A nagyfelbontású színes szkenek pontossága 10 mikron, amiről mindent elmond, hogy méretét tekintve, egy szemnyi só kb. egytizede.

A jelenlegi ipari szkennerek közül a legpontosabb gép másik nagy előnye, hogy könnyű kezelni, működtetése pár perc alatt megtanulható, szakszerű üzemeltetéséhez minimális tréning elég, szkenneléshez csak néhány lépést (gombnyomást) kell megtenni, azaz ergonómia tekintetében – hasonlóan a cég eddigi szkennereihez – szintén nincs párja.

3dnyomtatas_artecmicro.jpg

A felhasználóbarát szempontok maximális érvényesítésével az Artec Micro a nem-mérnöki alkalmazásokhoz is tökéletes eszköz, mert a profi géphez nincs szükség profi kezelői ismeretekre.

Mihelyst egy tárgyat a kerek tálcára helyeztünk, majd néhány szkennelési lehetőség közül választottunk, máris elindíthatjuk az Artec Studio programon keresztül valósidőben követhető munkafolyamatot. Az adatokat feldolgozó Artec Studio ugyanúgy működik, mint a cég kézi szkennerei esetében.

3dnyomtatas_artecmicro0.jpg

A szkennelés befejeztével, a végső modell könnyedén átvihető valamelyik népszerű tervező (CAD/CAM) szoftverre.

„Az Artec család a legújabb tagjával a metrológiai piacra lép, és fontos szerepet játszik pici tárgyak elképesztően pontos másolásában. A 10 mikronnal a rögzített részletek négyszer kisebbek az átlagos emberi szem által látható dolgoknál. Cégünk öt gépével, az apró mechanikus részektől (Artec Micro) az óriásgépekig (Artec Ray), a felhasználó szinte bármilyen tárgyat leszkennelhet” – magyarázza Artyom Yukhin elnök.

3dnyomtatas_artecmicro2.jpg

Pontossága miatt, az Artec Micro minőségvizsgálati alkalmazások geometriai és tűréstesztjeinél játszhat meghatározó szerepet. A precíziós gépészetben és a visszamodellezésben (reverse engineering) szintén nagyon hasznos eszközzé válhat.

Ha régi rendszerek darabjait akarjuk összerakni, vagy meglévő tárgyakat próbálunk lemásolni, az új szkenner felgyorsítja a tervezést, a prototípus-készítést és a gyártást; heteket spórolhatunk vele.

Az említett területeken kívül többek között az ékszertervezésben, a kulturális örökség megőrzésében és a fogászatban is hasznosítható.     

Az Artec termékeit Magyarországon a FreeDee Printing Solutions forgalmazza.

Címkék: alkalmazások 3D szkenner FreeDee 3D szkennelés Artec

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5514809406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása