HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Kiváló minőségű nyomtatóanyagot mutatott be a Markforged

ferenck 2019.05.06. 08:00

A Markforged új nyomtatóanyaggal bővítette kínálatát. A tűzálló műanyagból készült, folyamatos szénrosttal megerősített Onyx FR ideális az ipari alkalmazásokhoz, elképesztő ereje és kiváló mechanikai tulajdonságai miatt többek között a légjármű-. jármű- és a védelmi iparban számíthatunk alkalmazásokra.

A 3D nyomtatás megújítói közé tartozó, Massachusetts állambeli cég a Metal X fémnyomtatóval vált ismertté, az X3, X5 és X7 ipari kompozitprinterekkel pedig tovább öregbítette hírnevét. A vállalat áprilisban, Dublinban nyitotta meg első nemzetközi központját, ami a világszintű terjeszkedés újabb jele.

3dnyomtatas_markforged0_1.jpg

A most piacra dobott anyagot kompozitnyomtatókra találták ki, de a nejlont aprított szénrostokkal kombináló többi Onyx nyomtatószállal (filament) ellentétben, a szénrostok folyamatosak, így az anyag masszívabb is. Kategóriájában ez az első tűzálló filament.

De nemcsak tűzálló, hanem kivételesen erős, remek minőségűek a belőle készült nyomatok, és a felületek is kvázi tökéletesek. Tűzálló jellege azért fontos, mert a várható alkalmazási területeken ez alapkövetelmény a felhasználásra kerülő anyagokkal kapcsolatban.

3dnyomtatas_markforged_1.jpg

Szintén fontos, hogy felhasználóbarát – a user 3D printerén könnyedén váltogathatja az anyagokat.

„A gyártók azért választják a Markforged-ot, mert ipari 3D nyomtatóinkon költséghatékonyan és időt megtakarítva állíthatók elő erős és könnyű végtermékek. Az Onyx FR azt jelenti, hogy a járműipari, repülőgépgyártó és védelmi alkalmazásokban érdekelt ügyfelek elégedettek lehetnek, mert az anyag megfelel a szigorú tűzvédelmi szabványoknak. Ha ezeket az alkatrészeket az új szénrostokkal erősítjük meg, ugyanannyira erősek és alkalmasak repülőgépekhez, mint az alumínium. Egy különbséggel: feleannyi a tömegük” – magyarázza John Reilly a termékmenedzsment alelnöke.

A Markforged termékeit Magyarországon a FreeDee Printing Solutions forgalmazza.

Címkék: ipar nyomtatóanyagok FreeDee Markforged

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2314803152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása