HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A Markforged felvásárolja a Digital Metalt

ferenck 2022.07.18. 08:00

Az integrált fém és szénszálas additív gyártóplatform Digital Forge fejlesztője, az ipari 3D nyomtatás egyik főszereplője, a Massachusetts állambeli Markforged – amelynek termékeit a FreeDee forgalmazza Magyarországon – tovább bővül, ugyanis megállapodott a Höganäs AB-vel a pontosságáról és megbízhatóságáról ismert, vezető binder jetting alapú gépeket gyártó Digital Metal felvásárlásáról.

A Teton Simulation Software április felvásárlása után, ez a Markforged idei második akvizíciója. Versengő és kiegészítő cégek felvásárlása trenddé vált a 3D nyomtatásban, más nagyvállalatok szintén bővülnek, egyre inkább elmozdulnak a binder jetting piac felé is. Mostantól a Digital Metal is jelen lesz a szegmensben.

3dnyomtatas_markforged_10.jpg

Az akvizíció – és az ezirányú többi felvásárlás – egyértelműen jelzi, hogy a binder jetting kereskedelmi rendeltetésű gyártássá válik. Ezt támasztja alá a HP és a GE Additive is, mindkét cég hamarosan bevezeti a piacra saját binder jetting technológiáját.

A felvásárlással a Markforged még inkább alkalmas lesz arra, hogy gyorsan megoldást találjon ipari ügyfelei gyártási kihívásaira, minimális előkészületekkel képesek lesznek nagymennyiségű fémnyomat előállítására. Ezzel szemben, hagyományos módszerekkel dolgozó vállalatoknak sokszor hónapokba telik, míg a tervezéstől eljutnak a gyártásig.

A Markforged szerint a poralapú binder jetting nagyon jól skálázható technológia, és többféle fém használható nyomtatásra. A technikával kiegészül a Digital Forge kínálata, nyilvánvalóan tovább bővül a vállalat ügyfélköre, újabb lépés az elosztott gyártás kiteljesedése felé.

A gépjármű-, a luxusiparban és más iparágakban is új alkalmazások várhatók, ami annak is köszönhető, hogy a 2003-ban alapított Digital Metal megoldásai kompatibilisek a Markforged technológiáival. Az eddig a Höganäs AB tulajdonába tartozott cég gépein többszázezer nyomatot készítettek.

Mindkét fél elégedett, és bizakodik a jövővel kapcsolatban. A közel 40 millió dolláros felvásárlás 2022 harmadik negyedévében zárul le.

Címkék: ipar fémnyomtatás FreeDee Markforged binder jetting

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3217884025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása