HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás halláskárosultaknak

ferenck 2019.04.29. 08:00

Hallókészülékeket, jobb hallást segítő eszközöket úgy kell elkészíteni, hogy egyrészt megakadályozzák a hangok „kiszivárgását”, másrészt maximális kényelmet biztosítsanak, viselőjük ne érezze terhesnek azokat. Egy ideje 3D nyomtatással is állítanak elő ilyen szerkezeteket, és be is bizonyosodott: a személyre szabott darabokkal javul a minőség, izolálható a beszéd, csökkenthetők a háttérzajok.

A jordániai 3DP4ME nonprofit szervezet és a Montreal-székhelyű szintén nonprofit World Wide Hearing (WWH) összefogott, és 200 ezer dollár adományt céloztak meg, hogy az előbbi hallókészülékekhez printelhessen lenyomatokat.

3dnyomtatas_hallas_1.jpg

Hordozható Lantos 3D fülszkennerrel otthonukban vagy menekülttáborokban látogatnak meg rászorulókat, ott gyűjtik az adatokat a személyre szabható szerkezetekhez.

Szkennelés után a 3DP4ME internetes számítási felhőjében, valósidőben készül el az adott személy fülének 3D modellje. A modellező aztán előkészíti az STL fájlokat a 3D nyomtatáshoz.

Az SLA technológiával készült lenyomatokhoz ASIGA PRO 2 printert használnak. A rendszerrel óránként akár 35 fül-lenyomatot is printelhetnek. Összehasonlításként: manuálisan napi három-négy az átlag, azaz az előrelépés valóban szignifikáns.

A 3DP4ME és a WWH célja, hogy 4 ezer rászorulónak 12 ezer hallókészüléket gyártsanak. Maguk a lenyomatok 3D nyomtatással készülnek, de ezt leszámítva, az eszközben lévő technológia ugyanaz, mint a klasszikusabb darabok esetében.

A partnerek el akarják érni, hogy a halláskorlátozott gyerekek ugyanúgy részesüljenek a mainstream oktatásban, mint mások, iskola után pedig az eddigieknél sokkal nagyobb eséllyel találjanak állást. A Hallás Expressz projekt igyekszik mindent megtenni az érintettek társadalmi befogadásáért, elhelyezkedéséért stb. Gyerekek és fiatalok mellett természetesen az idősekre is gondolnak.

„Ezekkel az eszközökkel gyerekek és felnőttek esetében is dramatikusan nő a minőségi élet reménye, így pedig jobban hozzá tudnak járulni országuk gazdagodásához” – nyilatkozta a projektet vezető Andrew De Carpentier.

Címkék: orvosi hallás hallókészülék

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6114784296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása