HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Ergonomikus biciklikormányok és a harapós garnéla – a napokban történt

ferenck 2019.04.26. 08:00

A kanadai fémpor- és plazmaspecialista PyroGenesis additív gyártórészleget indított. Az új részleg plazma-atomizált fémporokat fog gyártani a 3D nyomtatóipar számára. A cég ezzel párhuzamosan megújította titánalapú nyomtatóporát.

3dnyomtatas_hirek_plazma.jpg

Az elektromos járműveket gyártó Sono Motors német startup bejelentette: napenergiával működő Sion elektromos járműve vásárlóinak az alkatrészek 3D nyomtatható fájljait is mellékeli, hogy hiba esetén könnyebb legyen a javítás, kiprintelhessék a részeket, vagy megfelelő printerrel rendelkező szerelőműhelyben cseréljék ki a meghibásodott darabot.

A német Henkel Corporation vegyipari cég additív gyártásban érintett ügyfelei számára tovább bővíti újrahasznosító programját. A 3D nyomtatóanyagok újrahasznosításával foglalkozó program célja a fenntartható 3DP.

3dnyomtatas_hirek_magura.jpg

A kerékpár-alkatrészeket gyártó Magura Loic Bruni világbajnokkal együttműködve igyekszik kidolgozni a tökéletesen ergonomikus kormányt. A kormányhoz tartozó alumíniumból és szénből álló fékkarokat 3D nyomtatással készítik.   

A francia biotechnológiai cég, a Poietis bejelentette: lézerrel támogatott 3D bioprinting technológiájához immáron a harmadik szabadalmi oltalmat nyerte el. Úttörőnek számítanak, mert először ők vizsgálták a technika ipari lehetőségeit, alkalmazásait.

3dnyomtatas_hirek_nasa_1.jpg

Rakétákat, műholdakat stb. veszélyeztetheti a fellövés közbeni extrém meleg. A szigetelés nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a szerkezetek ne melegedjenek túlzottan fel. De amellett, hogy nélkülözhetetlen, nem könnyű például egy megpakolt űrhajóba beszerelni. A NASA mérnökei rájöttek a megoldásra: 3D nyomtatással egyedire szabott öntőformákat dolgoztak ki, amelyekkel a szigetelőhab tökéletesen passzol az űrjárműhöz.

A Minnesota Egyetemen átlátszó egyedi koponyaimplantátumot nyomtattak egerek számára. Mivel az implant átlátszó, valósidőben figyelhetők meg az agy felületén lejátszódó folyamatok. Az eszköz segítségével a medicina többet megtudhat az emberi agy károsodásairól: agyrázkódásról, a Parkinson. és az Alzheimer-kórról stb.

3dnyomtatas_hirek_labsebek.jpg

A Dél-Ausztráliai Egyetemen cukor, csirkehúsleves és rugalmas műgyanta keverékéből élethű sebeket, lábtályogokat, fekélyeket stb. dolgoztak ki lábgyógyászati tanulmányokhoz, gyakorláshoz. A nyomtatott lábra helyezett fekélyek stb. cukorbetegek fertőzött és nem fertőzött lábsebeit utánozzák.

A harapós vagy pisztolygarnéla harapása extrém nyomást, fényvillanást és plazmát „gyártó” kb. 1650 Celsius-fokot generál. Kutatók bizakodnak, hogy mindezt a kapacitást összegyűjtve, értékes eszközök hozhatók létre a vízalatti világ tanulmányozásához, a látottak ipari alkalmazásaihoz. Az elképzelések megvalósításához a Texasi A&M Egyetemen az eredetinél ötször nagyobb harapós garnélát nyomtattak, amelynek a harapása ugyanolyan gyors.

3dnyomtatas_hirek_milano.jpg

Arthur Mamou-Mani francia építész és a COS divatház elkészült a Milánói Design Héten bemutatásra kerülő nagyléptékű nyomtatott építészeti installációjával. Különlegessége, hogy újrahasznosítható bioműanyagot használtak hozzá.

Címkék: űrkutatás autó kerékpár újrahasznosítás rakéta titán űrhajózás ipar űrhajó implantátumok épületnyomtatás környezetbarát technológiák NASA nyomtatóanyagok fémnyomtatás bioprinting

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5314782516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása