HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A GE-vel dolgozik együtt egy dróngyártó

ferenck 2019.03.27. 08:00

A modern drónok történetében fontos szerepet játszik a 3D nyomtatás, míg a GE az additív gyártótechnológiák egyik ma már megkerülhetetlen tényezője.

E két tény figyelembevételével egyáltalán nem meglepő, hogy a távolról irányított légierő-rendszereket (RPA) – magyarán főként drónokat –, radarokat és elektroptikai készülékeket gyártó General Atomics Aeronautical Systems (GA-ASI) választása a GE Additive-re esett, hogy együttműködjenek a következő drón fejlesztésekor.

A GI-ASI a GE fém additív gyártótechnológiájának és munkafolyamatainak alkalmazásában számít az óriáscégre.

3dnyomtatas_dron.jpg

A GE több mint 200 mérnökből és gyártásspecialistából álló Additive AddWorks csapata az additív gyártás használatában ad tanácsokat, segít vállalatoknak. Különösen folyamatok hitelesítésében, anyagok jellemzésében és gyártásra kész stratégiák értékelésében számítanak rájuk.

A GA-ASI esetében a fémalapú additív gyártófolyamatokat teszik hatékonyabbá, gyorsabbá. Az AddWorks részéről elmondták, hogy a különféle együttműködések célja a 3D fémnyomtatás előnyeinek maximalizálása.

„Nagyon örülünk ennek az együttműködésnek, mert mi is hasonló utat jártunk be. A légjármű- és védelemipari ismereteink átadásával segíthetünk, hogy additív gyártásuk metodikus, szisztematikus megközelítésünkkel egészüljön ki, a szektor elvárásaival találkozzon, illetve alkalmazásaikban növeljék az additív gyártás szerepét” – jelentette ki Jason Oliver, a GE Additive elnök-vezérigazgatója.

AddWorks csoportjuk több tanácsadója vett már részt használatban lévő repülőgép-alkatrészek tervezésében és nyomtatásában, hozzájárulva a 3DP iparágon belüli elterjedéséhez. A légjármű-ipar mellett más szektorokban szintén dolgoznak, együttműködnek fontos szereplőkkel (Triumph Csoport, Honda Aircraft Engine, Eaton, Cakkaway Golf Company stb.).

Oliver szerint ez azt jelenti, hogy a cég kiváló partner lehet a GA-ASI nagyszabású terveinek kivitelezésében.

Címkék: ipar GE drónok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5814714051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása