HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Robotkarok és bionikus karok – a napokban történt

ferenck 2019.03.14. 08:00

A mérőeszközöket és látórendszereket fejlesztő japán Keyence bemutatta legújabb színes 3D szkennerét. A 360 fokban forgatható CMM ±10 μm pontossággal dolgozik, nagyfelbontású adatok generálásával minden szögből többmillió formaprofil hozható létre vele.

A népszerű Protolabs saját anyagot fejlesztett SLA-alapú 3D nyomtatáshoz. A MikroVékony Zöld műgyantát nagy felbontású apró részek printeléséhez találták ki. Vibráló színével jól kidolgozhatók a részletek, mechanikus tulajdonságai pedig hasonlóak az ABS-hez.

3dnyomtatas_rovid_swinburne.jpg

Az ausztrál Swinburne Műszaki Egyetem, az ipari automatizálással foglalkozó Tradiebot Industries és az autóipari utómunkálatokra specializálódott AMA Csoport 3D nyomtatással készített tartalék-fogantyút autók első lámpájához. A munkában robotkar is részt vett. A fogantyút közvetlenül a lámpa burkolatába printelték.

3dnyomtatas_rovid_munchen.jpg

A Müncheni Műszaki Egyetem és a David Wolferstetter Építésziroda bejáratként funkcionáló homlokzatot nyomtata helyi Német Múzeumnak. A homlokzat összes eleme 60 centi széles és 1 méter magas. Az elemek különféle funkciókat integrálnak magukban: szellőzést, szigetelést, árnyékolást. Meglepő módon mind „időjárás-biztos.”  

A Rochester Technológiai Intézet kutatói kikísérletezték, hogy polimerek és bioanyagok kombinációjával hogyan lehetséges előállítani új és egészséges testszövetek növekedését segítő nyomtatott szerkezeteket. Munkájukkal egy lépéssel közelebb kerültünk „intelligens” csont-, bőr- és porcszövetek printeléséhez.

3dnyomtatas_rovid_parkinson.jpg

A brit Renishaw 3D fémnyomtatással állított elő a Parkinson-kórt kezelő gyógyszeradagoló rendszert. A klinikai teszten sikeresen vizsgázott rendszer fontos állomás lehet a betegség kezelésében.  

Spanyol-izraeli kutatócsoport minimális vízmennyiséget detektáló, műanyag-kompozitból álló szenzort nyomtatott. A nem-toxikus nyomtatóanyag nedves feltételek között bíborról kékre vált.

A csehországi Ostrava Műszaki Egyetemen kinyomtatták az első bionikus scootert. A közlekedési eszköz rozsdamentes acél vázát – a bionikus részt – közösen készítették a Renishaw gyártóval.

3dnyomtatas_rovid_zenos.jpg

Chan Lee ipari tervező hegyi kerékpározásra és „közönséges” biciklizésre printelt műkart. A ZENOS könnyen kezelhető és hatékony eszköz, komolyan hozzájárulhat, hogy karjukat elveszített személyek több fizikai aktivitást végezzenek.

A Brit Kolumbia Egyetem (UBC) kutatói különféle gázokat észlelő „mesterséges orrt” nyomtattak. Az emberi orr utánzása nehéz feladat, a UBC mikrofluid gázdetektora ebbe az irányba mutató fejlesztés.

Címkék: robot autó kerékpár építészet épület orvosi gyógyszeripar műgyanta polimer Japán nyomtatóanyagok 3D szkenner bioanyagok nyomtatószálak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8114683330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása