HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott műanyag repülőgépekhez

ferenck 2019.02.20. 08:00

Az Airbus és az SLM és SLD 3D printereket gyártó kínai Farsoon Technologies közösen fejleszt polimer nyomtatóanyagokat polgári repüléshez. Céljuk repülőgép-alkatrészekhez használható kiváló minőségű alkatrészek gyártása. Ezen a területen a repülőgépgyártó most dolgozik először együtt kínai vállalattal.

Az Airbust nemcsak az új anyag teljesítménye érdekli, hanem az additív gyártás speciális szükségletei is, például a munkafolyamat-fejlesztés, árkezelés, az ipari 3DP lehetőségei, nyomtatási sebesség stb.

3dnyomtatas_airbus_1.jpg

„Nagyon várjuk az együttműködés kutatásfejlesztési eredményeit, és bizakodom, hogy a jövőben még több közös munka lesz” – nyilatkozta Michael Tran Van, az Airbus Peking vezérigazgatója.

Az „iparra nyitás” alapelképzelésből kiindulva, a Farsoon ipari rendszerei teljes működési szabadságot élveznek. Minden paraméter-beállítás hozzáférhető, így bármilyen anyag használható. E koncepció jegyében a kínai vállalat különféle anyagfejlesztőkkel dolgozik együtt következő generációs lézerszinterező matériákon.

3dnyomtatas_airbus0_1.jpg

A cég tavaly óta együttműködik a fémport szolgáltató svájci Oerlikonnal. Az együttműködés mellett Németországban új leányvállalatot alapított. Az ottani létesítményt Dirk Simon, a vegyipari mamutvállalat BASF 3DP Solutions üzleti igazgatója vezeti.

Nyílt platformrendszerén, a Farsoon finomhangolja és optimalizálja az Airbusszal fejlesztett anyagok folyamatparamétereit. Az anyagok teljesítményét és tulajdonságait az Airbus fogja a polgári légközlekedés elvárásainak megfelelően hitelesíteni.

„Vezető ipari additívgyártás-specialistaként mindig azon voltunk, hogy az alkalmazások a prototípus-készítéstől a gyártás felé mozduljanak el. Meggyőződésünk, hogy a technológiát egyre nagyobb mértékben fogják használni a légjármű-iparban. Az Airbusszal kéz a kézben dolgozunk azon, hogy valóban így legyen” – magyarázza Xu Xiaoshu, a Farsoon alapító-elnöke.

Címkék: ipar repülőgép polimer Kína Airbus

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8414634804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása