HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Hibrid rendszer épületszerkezetek gyártásához

ferenck 2019.02.05. 08:30

Mint ahogy az elég idétlenül hangzó Nagy Additív Szubsztraktív Integrált Moduláris Gép (LASIMM) név is elárulja, a 3D fémnyomtatás és a szubsztraktív gyártás előnyeit egyetlen szerkezetbe integráló masina hibrid rendszer.

Többek között építkezésekhez állítanak elő vele nagyméretű fémrészeket, illetve más méretes részeket és szerkezeteket. A világ egyik első hibrid gyártórendszerét tíz európai uniós partner közreműködésével, az EU Horizon programjának részeként Spanyolországban fejlesztették, becsült ára kb. 5 millió euró.

3dnyomtatas_lasimm.jpg

A partnerek között egyetemek, kutatóintézetek, technológiai beszállítók mellett az Autodesk nevével is találkozunk. A gép rendeltetése, hogy CAD-modellekből közvetlenül gyártson komponenseket a legnagyobb igényeket támasztó iparágak számára.

Hamarosan tesztelni fogják. Additív gyártásra, szerszámkészítésre, hidegmunkákra, műszaki ellenőrzésre stb. egyaránt használható. Fejlesztői szerint 20 százalékkal csökkenti a munkaidőt és a költségeket, illetve 15 százalékkal növeli a termelékenységet.

3dnyomtatas_lasimm0.jpg

A gép alumíniummal és acéllal történő additív gyártására alkalmas moduláris ipari robotkarokat, valamint marást, megmunkálást és a végső simításokat elvégző speciális robotot is tartalmaz.

A moduláris konfigurációval kivitelezett folyamatok eredményeként teljes iparágak (repülőgép-gyártás, megújuló energiák, építőipar, közlekedés stb.) léphetnek túl a szabványosított alkatrészeken, és állíthatnak elő egyedibb termékeket.

A rendszer egyetlen gépi folyamat helyett több gépen kivitelezhető változatos folyamatokat valósít meg, amelyhez természetesen megfelelő szoftvert is kellett fejleszteni.

„A 3D nyomtatás a fogyasztói szektor és a makerek révén került a médiumok középpontjába, viszont a technológia az ipari gyártásra és az építőiparra van a legjelentősebb és legtartósabb hatással. A jövőben teljes építőipari infrastruktúrákat is lehet majd nyomtatni. Örülünk, hogy részesei lehetünk ennek a folyamatnak” – nyilatkozta Eurico Assuncao, a projekt koordinátora.

Címkék: jövő ipar építőipar modularitás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr814604440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása