HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Minőség-ellenőrzés csúcsminőségben

ferenck 2019.01.31. 08:30

A 2010-ben alapított Santa Fe (Új-Mexikó) székhelyű Sigma Labs fejlett 3D nyomtatótechnológiákhoz fejleszt valósidejű bevizsgálást, ellenőrzést végző szoftvereket. PrintRite3D programjuk bevizsgálást, visszacsatolási lehetőségeket, adatgyűjtést és kritikus elemzést integráló rendszer. Az additív gyártási folyamatokat a többszenzoros Sensopark hardverrel és különféle szoftvermodulokkal kezeli.

A cég a napokban bejelentette, hogy egy meg nem nevezett globális anyaggyártóval és szolgáltatóval kötött szerződést, amelynek keretében a partner németországi és amerikai létesítményeiben több additív gyártórendszerre telepítik a PrintRite3D INSPECT 4.0 modult.

3dnyomtatas_sigma_2.jpg

A Sigma Labs ezt megelőzően a Caterpillar Inc. egyik leányvállalatával, a DARPA-val (az USA Fejlett Védelmi Projektek Kutatási Ügynökségével) és a Honeywell Aerospace-szel kötött fémnyomtatással kapcsolatos együttműködési szerződést, 2017 februárjában pedig a fémalapú additív gyártással foglalkozó Morf3D-vel kezdett stratégiai együttműködésbe.   

„Meggyőződésünk, hogy at elmúlt négy hónapban változatos iparágakból érkező, immáron ötödik partnerünkkel technológiánk egyre hasznosabb lesz a kereskedelmi-ipari sorozatgyártásban, és bizakodunk, hogy még előrébb lépünk a folyamat közbeni minőségbiztosítással” – nyilatkozta John Rice, a Sigma Labs vezérigazgatója.

3dnyomtatas_sigma0_1.jpg

A tavalyi Formnexten bemutatott INSPECT 4.0 a Sigma Labs Folyamat közbeni minőségbiztosítási (In-Process Quality Assurance, IPQA) szoftvermodul legújabb darabja szorosan együttműködik a cég SENSPOARK hardverével, amelynek érzékelői valósidőben gyűjtenek adatokat gyártási folyamatokról.

A modul az adatok elemzésével kideríti a korai hibákat, csökkenti az esetleges törmelékmennyiséget, plusz a hőmérsékletet is számon tartja.

„Ha minden így folytatódik, a 3D nyomtatás egyre meghatározóbb szerepet fog játszani a légjárműiparban, az egészségügyben, az energetikában, a gépjármű- és szerszámgyártásban” – magyarázza Rice, aki egyben arra is utalt, hogy új partnerük az említett területek mindegyikében érdekelt.

A Sigma Labs partnerének a hardver és szoftver mellett tréningeket tart, valamint konzultációs és egyéb szolgáltatásokat is nyújt.

Címkék: szoftver

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9014594952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása