HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott gerincvelő és 200 ezer éves dinoszaurusz-koponya – a napokban történt

ferenck 2019.01.18. 08:00

A Michigan Egyetemen „klasszikus” 3DP eljárásoknál akár százszor gyorsabb nyomtatótechnológiát dolgoztak ki. A fényt használó eljárással folyékony műgyantából állítanak elő komplex alakzatokat. A kutatás gyorsabb és hatékonyabb kisszériás gyártást vetít előre.

3dnyomtatas_news_michiganegyetem.jpg

A Holland Királyi Légierő gépeinek karbantartásához, javításához Ultimaker 3D nyomtatókat használ az egyik bázisán. (Az Ultimaker printerek magyarországi forgalmazója a FreeDee Printing Solutions.)

A francia Gorgé Csoporthoz tartozó Prodways 3DP cég által fél éve felvásárolt Solidscape új ultrapontos 3D nyomtatót (SolidscapeDL) mutatott be. A gépet az ékszerészetben fogják használni; nagyfelbontású önthető viaszmodellek készíthetők vele.

3dnyomtatas_news_solidscape.jpg

A San Diegói Kaliforniai Egyetem kutatói gyors 3DP technológiákkal gerincvelőt hoztak létre, majd az idegsejtekkel megtöltött szerkezetet komoly gerincvelő-problémákkal küszködő patkányba implantálták. A sikeres átültetés bíztató a jövőre nézve, súlyos betegeknek adhat reményt.

Egy szöuli egyetemi kórház és a Koreai Nemzeti Közlekedési Egyetem közös programot indított törött végtagok, testrészek 3D nyomtatással történő kezelésére. A kivitelezéshez betegspecifikus, azaz személyre szabott anatómiai modelleket fognak használni.

3dnyomtatas_news_eindhoven.jpg

Európai vállalatokból álló konzorcium Eindhovenben megnyitotta a világ első épületnyomtató gyárát.    

Néhány héttel egy sikeres Hold-misszió után, a Kínai Nemzeti Űrkutatási Hivatal bejelentette: elsőként akarnak holdbázist létesíteni, a helyi létesítményeket 3D nyomtatással készítenék.

Sanghaj mellett hivatalosan átadták a Polymaker és a Sanghaji Építkezési csoport által közösen – 3D nyomtatással – készített 15 méter hosszú gyalogoshidat. A hidat különleges, nagyméretű (24x4x15 méteres) printeren nyomtatták, üvegrostokkal megerősített ASA polimert használtak hozzá.

3dnyomtatas_news_tokyo.jpg

Egyedi kiállításnak ad otthont a Londoni Japán Ház. A „Prototípuskészítés Tokióban: design vezette innováció” keretében a Tokiói Egyetem Yamanaka Laboratóriuma állatok által inspirált nyomtatott robotszériát mutat be. A valódi élőlényekhez hasonlóan mozgó összes gépet egyetlen nyomatban kivitelezték.

A Manchester Egyetem, a University College London és a Cambridge Egyetem tudósai 200 millió éves gyík, az óceánokat járó dinoszauruszfajta, egy halgyík (ichthyoszaurusz), az egyik legkorábbi hüllő koponyáját rekonstruálták CT szkenneléssel és 3D nyomtatótechnológiákkal. Az egyméteres koponyát 60 éve találta egy angol farmer.

Címkék: űrkutatás dinoszaurusz robot ékszer orvosi repülőgép implantátum épületnyomtatás innovátorok Japán Hold Kína holdkőzet FreeDee Ultimaker nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr314567180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása