HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Kaliforniában betonhidat nyomtattak

ferenck 2019.01.15. 08:30

Az amerikai hadsereg 2017-ben jelentette be, hogy az Építészmérnöki Kutatóintézet (Champagne, Illinois) sikeresen elkészült első nyomtatott barakkjával, egy közel 50 négyzetméteres időszaki szerkezettel.

A napokban a U.S. Army Mérnöki Kutatásfejlesztési Központjában (ERDC) Megan Kreiger gépészmérnök és csapata a tengerészgyalogság pendletoni (Dél-Kalifornia) kiképzőtáborában megerősített cementből printelt közel 10 méteres gyaloghidat.

3dnyomtatas_hid.jpg

„Azt szeretném elérni, hogy az additív gyártás megvalósítható módszer legyen, katonai és kereskedelmi építkezéseknél ismerjék meg a nagyléptékű 3D nyomtatás előnyeit. A technológiával akarom tesztelni az építkezések határait” – magyarázza Kreiger.

Matt Friedell százados, a Haditengerészet Rendszerirányításához tartozó additív gyártási csoport vezetője 2016-ban találkozott Kreigerrel, azóta dolgoznak együtt. Az acéllal megerősített illinoisi betonbarakk volt az első közös munkájuk.

3dnyomtatas_hid0.jpg

Mindketten hangsúlyozzák betonszerkezetek printelésének az előnyeit: kevés emberi munka kell hozzá, könnyen szállíthatók a szükséges gépek stb.

„Aktív és szimulált harci környezetben nem akarjuk, hogy tengerészgyalogosok kalapácsokkal és furnérlemezekkel rohangáljanak. Egy építkezésre alkalmas betonprinter óriási előny számukra. Zseniális lenne, ha tankokat elbíró hidat tudnánk építeni” – nyilatkozta Friedell.

A világ különféle laboratóriumaiban kísérleteznek épületnyomtatásra alkalmas anyagokkal.

A szingapúri Nanyang Egyetem és az ETH Zürich nemrég robotkarokkal demonstrálta alternatív cementnyomtató technológiáját. Megoldásuk sokak szerint megváltoztathatja az épületnyomtatást.

Címkék: beton épület cement épületnyomtatás katonai alkalmazások

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1214559016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása