HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A HP és a GE számára fejleszt tervezőszoftvert az Autodesk

ferenck 2019.01.09. 08:30

A 3DP világában jól ismert szoftverfejlesztő Autodesk a HP Multi Jet Fusion és a GE Additive Közvetlen Lézeres Fémolvasztás (DMLM) rendszeréhez dolgoz ki Netfabb és Fusion 360 programjain alapuló, a tervezéstől a nyomtatásig, minden munkafolyamatot támogató megoldást. A 3D nyomtatókkal közvetlenül „összedolgozó” új generatív tervezőszoftverrel jelentősen javul gyártásra alkalmas részek gyors prototípuskészítése.

Robert Yancev az Autodesk gyártóipar-stratégiai igazgatója szerint a HP rendszerek teljes potenciálja jó tervek, jó anyagok és megfelelő nyomtatófolyamat nélkül nem aknázható ki. Jó hír, hogy minden adott hozzá: az Autodesk leszállítja a tervezőtechnológiát, a HP kidolgozza a nyomtatási folyamatot, az anyagokat pedig a HP és partnerei fejlesztik.

3dnyomtatas_autodesk.jpg

Yancev azt is elmondta, hogy sok terület óriási változásokon megy keresztül, és például az autóipar rengeteget profitálhat a HP-vel való stratégiai partnerségből, a folyamatos innovációból. Az új megoldásokkal a termékfejlesztés teljes ciklusa hatékonyabbá és fenntarthatóbbá válik.

Az Autodesk a HP-vel párhuzamosan a GE Additive-vel is együttműködik. A fémalapú additív gyártást kívánják áramvonalasítani, amelyben a szoftverfejlesztő algoritmusai, felhasználói interfészei és specializált adatmodelljei fontos szerepet játszanak. Ezek az eszközök már a korai tervezési szakaszban sokat segítenek a költségek és az időbeosztás kikalkulálásában, előrejelzésében.

3dnyomtatas_autodesk0.jpg

Lars Bruns, a GE Additive szoftverrészlegének vezetője a nyomtatásra kész tervezést emeli ki az Autodesk programjainál.

Az Autodesk és a HP partnere, a Penumbra Engineering generatív tervezőcég az Autodesk megoldását használta egy ultrahangos érzékelő-eszköz fejlesztéséhez. A nyomtatott darabot úgy tervezték, hogy egyrészt pehelykönnyű legyen, másrészt bírja az extrém környezeteket.

Az együttműködésről mindhárom partner elégedetten nyilatkozott.

Címkék: szoftver GE HP Autodesk generatív tervezés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9314547992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása