HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

2018 csúcseseményei

ferenck 2019.01.04. 08:30

A 3D Printing Media Network szakmai portál szerint 2018 a 3DP masszív éve volt. Több nyomat és új termék mellett egyértelművé vált, hogy a technológia öles léptekkel halad az iparosodás útján. A szaporodó partnerségek jelzik, hogy a cégek megértették: a verseny mellett az együttműködés is a fejlődés záloga.

A portál tíz eseményt/jelenséget emelt ki.

A svájci Oerlikon technológiai csoport októberi konferenciáján ezernél több nemzetközi szakértő vett részt. A csoport egyértelművé tette, hogy változatos partner-együttműködésekkel (GE, Siemens, legnagyobb 3DP hardvergyártók) vezető szerepre tör.

Az MIT (Massachusetts Institute of Technology) a kezdetek óta fontos szerepet játszik a 3DP fejlődésében. ADAPT központjával új ipari konzorciumot célzott meg.

3dnyomtatas_esemenyek0.jpg

A legnagyobb szakmai rendezvény, a Formnext a világ különféle pontjairól érkező 550 kiállítónak adott helyett, és rendkívül sikeresnek bizonyult.

A Siemens decemberben nyitotta meg 15. gyárát az Egyesült Királyságban. Az additív gyártással foglalkozó Anyag-megoldások létesítmény csúcstechnológiáikkal, például 3D szkennerekkel és robotokkal különféle iparágakat fog kiszolgálni.

3dnyomtatas_esemenyek.jpg

A HP szeptemberben bejelentette új fémnyomtató-platformját, a tömegtermelésre alkalmas HP Metal Jetet.

Egy másik 3DP ipari óriás, az EOS új gyártótechnológiát (LaserProFusion) mutatott be. Az új megoldással a cég egyrészt megerősítette pozícióját a polimer-szegmensben, másrészt demonstrálja, hogy a polimeralapú additív gyártás az ipari szakaszba lépett.

A 3D Systems Figure 4 moduláris gyártórendszere radikálisan megváltoztathatja műanyag részek előállítását.

A Stratasys döbbenetesen gyors STEP 3D technológiája szintén a polimer-nyomtatás iparosodását jelzi. A megoldást fejlesztő Evolve Additive Solution leányvállalat bejelentette együttműködését a Kodakkal, a STEP folyamathoz az utóbbi képtechnológiáját fogja használni.

A BMW Additív Gyártás Kampusza fontos mérföldkő lehet a 3DP autóipari alkalmazásában. A cég tíz év alatt elérte a milliomodik printelt alkatrészt.

A GE Aviation hitelesítette Concept Laser fémnyomtató rendszerét, amellyel alkatrészeket fognak printelni.

Címkék: GE BMW EOS Siemens HP MIT Stratasys 3D Systems

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1214527140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása