HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Optimalizálja a fémnyomtatást a Materialise

ferenck 2018.11.16. 08:30

A Materialise bemutatta az adat- és nyomtatás-előkészítő Magics 23 szoftver legújabb változatát; a fémnyomtatás termelékenységét és hatékonyságát kívánják növelni vele. Az integrált automatizáló eszközök, például a szimuláció és a manuális gyakorlathoz képest az adatelőkészítés idejét 90, a segédanyag eltávolításáét 50 százalékkal csökkentő automata támogatásgenerálás ezt a célt hivatottak megvalósítani.

Az új megoldásokkal a felhasználók a megbízható Magic környezetben egyrészt optimalizálják gépük tevékenységét, kevesebb lesz a hiba, másrészt az optimalizálással a költségek is csökkennek.

3dnyomtatas_materialise_5.jpg

A belga cég az utóbbi években egyre többet foglalkozik a fémnyomtatással. Tavaly indította a segédszerkezetek automatikus hozzáadását már a fájlelőkészítő szakaszban megvalósító e-Stage platformot. 2017 októberében felvásárolta a fémöntés-specialista AcTechet, idén júniusban pedig az HCL Technologies-szal indított hibrid gyártópartnerséget.

A Magics 3D nyomtatócsomagot kiegészítő fémnyomtatás-szimuláló modult követve, a Magics 23-at felturbózott adatfeldolgozó képességekkel látták el.

3dnyomtatas_materialise0_5.jpg

Az alfanumerikus adatokat új adatmátrix-címke funkció alakítja szabvány 3D nyomtatott címkékből egyedi részekhez kapcsolódó, adatmátrix-szkennerekkel olvasható intelligens tag-ekké. Ezzel csökkennek az emberi hibák, és az utófeldolgozás még automatikusabbá válik.

A Magics 23 moduljai a potenciális hibák előzetes megjelenítésével leredukálja a munkafolyamat közbeni hibák lehetőségét. Szerkezetek előzetes megtekintése és elemzése szintén új funkció.

A szoftvert más 3DP technológiákat használók is rendszereikbe integrálhatják.

A cég a repülőgép-, a jármű- és a fogyasztói termékeket előállító iparágaknak, az additív gyártás korai elfogadói közé tartozó szektoroknak szánt három új anyaggal szintén bővíti 3DP szolgáltatásait.

Az anyagfejlesztéseket illetően Jürgen Laudus, a Materialise Manufacturing alelnöke a szolgáltatásokat és a portfoliót bővíti új stratégiai befektetésekről beszél.

Címkék: szoftver fémnyomtatás Materialise

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1014372991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása