HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Moduláris 3D nyomtató építkezésekhez

ferenck 2018.09.17. 08:30

A WASP (World’s Advanced Saving Project) olasz 3D nyomtatócég 12 méter magas Delta printerével a terület egyik meghatározó szereplőjének számít. A Massa Lombardiában felállított gép 6 méter magas elődjével két éve a közfigyelmet a Shambala Technológiai Park kísérleti jellegű nyomtatott ökofalu projekten dolgoztak.

Az azóta eltelt időszakban a cég új építőrendszert fejlesztett. A Crane (daru) WASP Infinity (végtelen) szerkezetet október 6-án mutatják be.

3dnyomtatas_wasp.png

A WASP tervei között szerepel a harmadik világ lakásproblémájának 3D nyomtatással történő megoldása. Az agyag és homok keverékével dolgozó BigDelta, a Crane közvetlen előde viszont konkrétum, a világ legnagyobb, 12 méter magas deltatípusú 3D printere.

Terveik az úgynevezett „maker gazdaságon” alapulnak: ebben a modellben a megosztott megoldásokkal dolgozó felhasználó mindent (terméket, házat, az összes szükségletet) el tud készíteni, napi szinten alkalmazza a 3DP technológiát.

3dnyomtatas_wasp0.png

A BigDeltából továbbfejlesztett új gép moduláris rendszer, userei különböző konfigurációk között válogathatnak. A klasszikus építési darut a digitális gyártással ötvöző szerkezet központi egysége a nyomtatóterület függvényében konfigurálható printer, így az épület szerkezete 3D-ben számolható ki.

A moduláris mechanikus alkatrészek ugyanazok, mint az elődnél, a szállítást leegyszerűsítendő könnyen szét- és összeszerelhetők. A modul nyomtatóterülete 6,60 méter átmérőjű és 3 méter magas. Cementet, biocementet és más építőanyagokat printel, traverzekkel, nyomtatókarokkal bővíthető, lényegében kvázi végteleníthető digitális gyártórendszerré alakítható át.

„Mivel a gép rekonfigurálható és az épület formájának alakulásához alkalmazott generatív megközelítés lehetővé teszi, a nyomtatóterületnek nem kell lefednie a teljes építési területet. Ha a rendszer egésze működik, a nyomtatóterület potenciálisan végtelen, és a helyszíni operátorok követik az építési projekt fejlődését” – olvasható egy sajtótájékoztatóban.

A 2016-ban bemutatott Maker Gazdaságos Kezdőcsomaggal kiegészítve, a WASP Crane-t úgy tervezték, hogy természetes rostokkal kiegészítve, a helyszínen nyomathasson anyagokat. A helyi természetes vagy újrahasznosított anyagok gyártására kitalált csomagba BigDelta printerek, eszközök (vágószerszámok, újrahasznosító, áramellátó rendszerek stb.) és nyersanyagok tartoznak.

A gépen elsőként a hőszigetelő és bevonatrendszerrel kiegészített Gaia modult, egy, október 7-én bemutatásra kerülő különleges házat printeltek.

Címkék: építőipar épületnyomtatás nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6114243753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása