HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás hanghullámokkal – a napokban történt

ferenck 2018.09.14. 08:30

A szilícium-völgyi Carbon digitális gyártócég bejelentette első minőségében gyógyászati célokra alkalmas Orvosi Poliuretán 100 (MPU 100) anyagát. Korábbi kemény poliuretán anyagaihoz hasonlóan, az MPU 100 izotrópszerű szilárd műanyag digitális fényszintézissel (DLS) történő előállítására alkalmas. A matériát orvosi rendszerek alkatrészeihez, a bőrrel és gyógyszerekkel érintkezésbe lépő eszközökhöz, valamint egyszeri használatú műszerekhez tervezték.

3dnyomtatas_news_barakk.jpg

Az amerikai haditengerészet egyik csoportja a világ legnagyobb betonnyomtatójával mindössze 40 óra leforgása alatt közel 50 négyzetméteres barakkokat állított elő.

A San Francisco székhelyű Aether biotechnológiai cég (az Aether 1 bioprinter fejlesztője) a Los Angelesi Kaliforniai Egyetemmel (UCLA) együttműködve puha anyagokból készítene a mostaniaknál jobb minőségű mesterséges izmokat. A nyomtatót új technikákkal és algoritmusokkal optimalizálják, hogy könnyen dolgozhasson ezekkel a matériákkal.

3dnyomtatas_news_harvard.jpg

Harvardi kutatók hanghullámokkal működő, folyadékokból korábban kivitelezhetetlen összetételű és viszkozitású cseppecskéket generáló 3DP technikát dolgoztak ki. A módszer rengeteg anyag printelését teszi lehetővé, kívánság szerinti cseppekkel. A jövőben a technikát valószínűleg biogyógyszerek és kozmetikumok szintetizálásához, valamint fény- és áramvezető anyagokhoz használhatják.

A Volkswagen első autógyártóként fogja használni a HP fémprintelést leegyszerűsítő és egyben felgyorsító Metal Jet technológiáját alkatrészek, köztük fékgombok, egyedire kialakítható csomagtér-ajtó feliratok gyártásához. A HP mellett az alkatrészeket előállító GKN Powder Metallurgy szintén részt vesz a munkában.

3dnyomtatas_news_racecar.jpg

A Stratasys bejelentette, hogy az IndyCar, IMSA és NASCAR rendezvényekben érintett Team Penske autóverseny-csapat mostantól a tervezéshez és gyártáshoz is alkalmazza a 3D nyomtatótechnológiát, többek között prototípusokat és alkatrészeket szándékozik printelni.

Amerikai kutatók minimálisan invázív beültetést nyomtatnak. A kezelés után feloldódó implantátum heteken keresztül juttat ellenőrzött és személyre szabott gyógyszermennyiséget a szervezetbe. Fertőzések, ízületgyulladás, rák, AIDS ellen egyaránt alkalmazható.

A brooklyni kívánság szerinti (on-demand) szolgáltatásokat nyújtó 3DP iroda, a Makelab partnerségre lépett az automatizáló szoftvereket fejlesztő AMFG-vel. Az együttműködéstől 3DP szolgáltatásaik áramvonalasítását, munkafolyamatok optimalizálását és ügyfeleik számának növekedését várják.

3dnyomtatas_news_dron.jpg

Az amerikai Délnyugati Kutatóintézetben különleges gázturbinát fejlesztenek egy, ember nélküli légi járműveket (UAV), azaz főként drónokat elektromossággal órákig ellátó kicsi generátorhoz. Míg a mostani gázturbinás hajtóművek párszáz óra használat után elkopnak, a kompaktabb és hatékonyabb új darab tovább kitart.

3dnyomtatas_news_usarmy.jpg

Az amerikai hadsereg kutatólaboratóriumának (ARL) anyagtudósai high-tech atomszondás 3D képkészítő technikával elemeznek fém- és kerámia-mintadarabokat. A munka célja a katonáknak nagyobb biztonságot jelentő testpáncél-rendszerek fejlesztésére szánt anyagok belső tulajdonságainak pontosabb ismerete.

Címkék: szoftver autó orvosi implantátumok épületnyomtatás innovátorok Volkswagen drónok Stratasys nyomtatóanyagok fémnyomtatás bioprinting nyomtatótechnológiák katonai alkalmazások

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8614237173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása