HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Unikornissá vált a Formlabs

ferenck 2018.08.23. 08:30

A 40 éve technológiaváltásokba invesztáló, a robotika, a gépi tanulás és az összekapcsolt eszközök mellett ma már a digitális gyártásra is igencsak odafigyelő kockázati tőkés New Enterprise Associates (NEA) 15 millió dollárt fektetett a 2011-ben alapított Formlabsba, amellyel a 3DP specialista sommerville-i (Massachusetts állam) technológiai startup elérte az 1 milliárd dollár értéket, azaz elképesztő növekedést produkálva, unikornissá vált. (Sommerville az MIT-nak és a Harvard Egyetemnek otthont adó – Bostonnal határos – Cambridge mellett található.)

Ez az év egymást követően az ötödik közel 100 százalékos növekedést produkáló esztendő. Közben a Formlabs a sztereolitográfia (SLA) alapú nyomtatók világviszonylatban is elsőszámú értékesítőjévé vált, 500-nál több alkalmazottal Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában.

3dnyomtatas_formlabs_1.jpg

A cég Jeff Immelt érkezését is bejelentette, a GE korábbi elnöke az igazgatótanács tagja lesz.

„Nagyon örülünk, hogy Jeff csatlakozott az igazgatótanácshoz. A fejlett gyártótechnológiák különböző iparágakban történő alkalmazása, fejlesztése tette különlegessé a GE-nél betöltött szerepét. Mély szakértelme felbecsülhetetlen érték lesz számunkra. Jeff kinevezésével és a NEA befektetésével a Formlabs jó eséllyel folytatni fogja a globális növekedést, és több termékvonallal a terjeszkedést” – jelentette ki elégedetten a társalapító-vezérigazgató Max Lobovsky.

3dnyomtatas_formlabs0_1.jpg

„Izgatottan várom a munkát a cég fejlődésének ebben a kulcsfontosságú időszakában. Max és a többiek döbbenetes fejlődést produkáltak, a legjobb technológiával iparágak széles skáláját fedik le. 2011 óta lekörözték versenytársaikat, a 3DP egyik vezető vállalatává nőtték ki magukat. Várom a következő fázist, amelyben felgyorsítjuk a technológia elfogadását, és folytatjuk a fejlesztéseket” – nyilatkozta Immelt.

„Amióta printereiket az egyéni felhasználás mellett vállalati szinten is egyre nagyobb mértékben alkalmazzák, közelről figyeljük és követjük a Formlabs tevékenységét. Jelenleg sokféle polimeralapú végtermék gyártásában játszanak meghatározó szerepet. Örülünk, hogy egy új korba, a tömeges méretű egyénre szabást lehetővé tevő világba lépve támogathatjuk ezt a nagyszerű vállalatot” – mondta a NEA-partner és a Formlabs-befektetést levezénylő Dayna Grayson.

A Formlabs termékeit a FreeDee forgalmazza Magyarországon.

Címkék: FreeDee Formlabs

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8014163697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása