HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Abu Dhabi rendőrsége 3D nyomtatással küzd a bűnözés ellen

ferenck 2018.04.11. 08:30

A 3D nyomtatás kitüntetett szerepet játszik az Egyesült Arab Emírségek technológiai agendájában. Dubairól köztudott, hogy printeltek már jövőmúzeumot, a közutakért és a közlekedésért felelős állami hatóság komoly terveket sző, és az építkezésekhez szintén alkalmaznak 3DP megoldásokat. Gőzerővel dolgoznak a multinacionális óriások, például a GE Additive és a 3DP szoftvereiről ismert Autodesk, szaporodnak a startupok, egyre nagyobb volumenűek a beruházások.

Nem véletlen, mert a város és az Emírségek a terület világvezetőjévé akarja kinőni magát, és az „ipari dolgok internete” (Industrial Internet of Things, IIoT) további fejlesztése szintén meghatározó szempont.

3dnyomtatas_abudhabi.jpg

Dubai 2030-at lőtte be a csúcsra futás éveként. A közeli Abu Dhabiról viszont kevesebbet lehet hallani.

Legalábbis eddig így volt, most viszont változik a helyzet. A város már tavaly márciusban otthont adott a Globális Gyártó és Iparosodási Csúcsnak. Az egyik alapítópartner a GE, az egyik kiemelt technológia a 3DP volt.

Az Abu Dhabi Rendőrség nemrégi bejelentése szintén 3D nyomtatással kapcsolatos, a bűnüldözésben, például bizonyítékok keresésében alkalmaznának additív megoldásokat. Nyomtatott diorámákkal (3D makettekkel) pontosítanának elkövetési helyszíneket, állítanának össze, rekonstruálnának eseménysorokat.

3dnyomtatas_abudhabi0.jpg

A 3DP bűnügyi alkalmazása nem új, az Egyesült Királyságban Nyugat-York, az USA-ban pedig a montanai Cascade megye rendőrsége készít helyszíneléskor 3D szkeneket.

A munkát a Bűnügyi Bizonyítékok Hivatalát vezető Abdulrahman Al Hammadi dandártábornok irányítja. Bizakodik, hogy a nyomtatott modellek sokat segítenek majd a rendőrséget promótáló tréningeknél, ügyfélszolgálati tevékenységeknél.

Nemcsak rövid, hanem hosszútávon is gondolkoznak – a kezdeményezés része az Emirátusok jövőképének és az Abu Dhabi Rendőrség high tech városi bűnüldözés tervének.

A terv céldátuma 2057.

Az Innováció és a Jövő kezdeményezés igazgatója, Sulieman Al Kaabi alezredes szerint az előrejelzés alapeleme a rendőrség globális trendeket, kihívásokat és lehetőségeket megelőző forgatókönyvekkel és megoldásokkal kezelő törekvéseinek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7813824180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása