HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Pörgésben – a napokban történt

ferenck 2018.01.12. 08:30

A las vegasi CES-en, a világ legnagyobb fogyasztói elektronikai bemutatóján minden évben több 3DP cég jelenik meg, új és izgalmas termékekkel, projektekkel meglepve a közönséget. Idén sincs másként, így ismerhették meg az érdeklődők Avi Reichental, a 3DSystems korábbi ügyvezető igazgatója mostani vállalkozása, a kaliforniai Nexa3D sztereolitográfia-alapú professzionális NXV printerét. A 19950 dolláros gép 30 mikronos XY felbontásban dolgozik. Az NXL fejlesztői szerint a mostani piacon kategóriájában a legnagyobb, leggyorsabb és a legpontosabb 3D nyomtató.

3dnyomtatas_news_4.jpg

A fényképezésben használt direktpozitív képrögzítési eljárásról ismert, 80 éves múlttal rendelkező Polaroid szintén bemutatta új – könnyen kezelhető, felhasználóbarát – termékcsaládját. A Polaroid Nano Duo, a Polaroid Nano Mini, a Polaroid Nano Glide és a Polaroid Nano+ a négy FDM-alapú termék.

A 3D szkennereivel népszerűvé vált kínai SHINING 3D a tavaly bemutatott EinScan-SE/SP asztali és a többfunkciós Einscan-Pro+ kézi szkenneréhez is kiegészítőket, csomagokat dolgozott ki.

Az ipari szintű desktop 3D nyomtatógyártás egyik nagy újítója, az Airwolf gépei egyrészt kompaktok és megfizethetők, másrészt nyomataik a kereskedelmi szabványoknak us megfelelnek. Legfrissebb darabjuk, az EVO annyira fejlett, hogy „3D nyomtató” helyett „additív gyártóközpontnak” hívják. 

3dnyomtatas_news0.png

A topológiai, helyrajzi optimalizálásban, számítógépes mechanikában, CAD-ban és mesterséges intelligenciában utazó ParaMatters bemutatta a már el is érhető felhőalapú CogniCAD tervezőplatformját, amely automatikusan generál terveket 3D nyomtatáshoz, elsősorban könnyű szerkezeteket a légjármű- és autóipar, illetve más kritikus alkalmazási területek számára.

Az olvasztást általában a fémmegkötés egyik legjobb módjának tartják. MIT-kutatók speciális módszert dolgoztak ki, hogy a szétfújt fémbevonat összeragadjon. A folyamat megfigyelésére különlegesen gyors kamerát használtak, és közben rájöttek a fémmegkötés ideális módjára. Munkájuk komoly hatással lehet a fémnyomtatásra.

A 2014-ben alakult holland CEAD 3D nyomtatócég szálas kompozitok folyamatos printelésére alkalmas nagyméretű, 4x2x1,5 méteres gépet fejlesztett. A gépet elsősorban a hajózási és az infrastrukturális szektorban használhatják. (A vállalat 4 társalapítójából ketten a plug-and-play desktop printereket fejlesztő Leapfrog 2012-es bölcsőjénél is bábáskodtak.)

3dnyomtatas_news2_4.jpg

A francia GIAA (Vak és gyengénlátó értelmiségiek szervezete) új projektjében A Dassault Systems közreműködésével anatómiai részek könyvtárát dolgozta ki oktatási célra. A könyvtárat vak és gyengénlátó masszázs- és fizioterapeuta tanulók fogják használni.   

A bionyomtatással foglalkozó svéd Cellink a rákot szövettenyészetekkel kezelő lyoni CTI Biotech orvosi céggel működik együtt. A partnerség célja beteg-specifikus rákutánzatok készítése a 3DP, a CTI biotintájának összekombinálása a beteg rákos sejtjeivel.

3dnyomtatas_news1_2.jpg

A dán Wang & Söderström művészeti és designstúdió Ásatás című legutóbbi egyedi vázakollekcióját 3D nyomtatással állította elő. A három darabból álló sorozat kidolgozásában a képzőművészeti nyomatokra specializálódott new yorki Unique Board is részt vett.

Címkék: művészet orvosi nyomtatók Kína CES nyomtatóanyagok bioprinting nyomtatószálak nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8713565149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása